Inspiration och tips

Plantcare = Selfcare

Lär dig få gröna fingrar

Skötselråd
Över & undervattning - det vanligaste orsakerna till att din växt dör - Plantredo

Över & undervattning - det vanligaste orsakerna till att din växt dör

Visste du att över- och undervattning är två av det vanligaste orsakerna till att våra inomhus växter dör? Du kanske själv har varit med om det någon gång. Misströsta icke detta är något som både nybörjare och inbitna växtfantaster kan råka ut för.
Få växterna att överleva under semestern - Plantredo

Få växterna att överleva under semestern

Äntligen är det dags för semester, kanske beger du dig till varmare breddgrader eller kör en roadtrip i vårt avlånga sommarland. Hur som helst blir det ju lite stökigt att ta med sig alla växter på semestern (även om dom såklart räknas som familj). Så hur gör du för att få dina växter att överleva trots att du åker på semester? våra bästa tips hittar du här!
Luftrenande växter - Plantredo

Luftrenande växter

Amazonas brukar kallas för planetens lungor, varför då? jo för att regnskogens artrikedom i form av växtlighet tar upp stora mängder koldioxid som omvandlas till syre i en process som kallas fotosyntes (väldigt förenklat såklart)...
Trendiga växter 2022 - Plantredo

Trendiga växter 2022

Precis som med mode finns det såklart trender inom växter, växters trendcykler tenderar dock att hålla väldigt mycket längre, tack och lov säger vi...
Växter och välmående - Plantredo

Växter och välmående

Vi har ett grundläggande behov av växter, i alla tider har och kommer vi vara beroende av växtlighet. Varför? jo för att växter förser oss med mat, medicin och renar luften vi andas...
Varför din växt mår dåligt - Plantredo

Varför din växt mår dåligt

Många väljer att göra sig av med växten vid minsta antydan på gula blad eller bruna fläckar, men faktum är att det mesta faktiskt går att lösa om..
Kan man skicka växter på vintern? - Plantredo

Kan man skicka växter på vintern?

Du kanske undrar om du kan köpa växter i en låda när det är minusgrader och snöstorm ute? Vi fattar, växter är levande ting som kräver värme och kärlek! Såklart har vi detta i åtanke när vi packar och skickar dina växter och självklart går det att köpa växter i låda även under vintern.
Växtvård under höst och vinter - Plantredo

Växtvård under höst och vinter

Precis som att vi människor lätt blir trötta, låga och deprimerade under de mörka vinterhalvåret kan även dina växter bli det. Boven i dramat heter "brist på sol- och dagsljus". Här tipsar vi dig om hur du och dina växter håller er på bästa humör under vintern...
Giftiga växter för hundar - Plantredo

Giftiga växter för hundar

Det är inte alltid helt enkelt att ha ett intresse för växter och samtidigt ha en busig hund eller hundvalp hemma. Det är nämligen så att många av våra vanliga växter är giftiga både för hundar och många andra fyrbenta djur utan att vi vet om det...
Alla 💚 Dag - Plantredo

Alla 💚 Dag

Alla hjärtans dag är dagen vi ägnar oss åt att visa dom vi tycker om lite extra kärlek, är inte det fin så säg! Hur talar man om för någon att man tycker om hen så där mycket att man nästan spricker? Jo med en växt såklart!
Omplantering - När & Hur? - Plantredo

Omplantering - När & Hur?

Vad betyder omplantering? måste jag plantera om min växt? när ska jag plantera om min växt? hur planterar jag om min växt? har du inte riktigt så gröna fingrar du önskar, ingen fara! här lär vi dig allt du behöver veta om just plantering!
Hur inreder jag med växter? - Plantredo

Hur inreder jag med växter?

Att inreda med växter kan kännas hur härligt som helst men det kan också kännas svårt. Men lugn vi hjälper dig! här har vi nämligen..
Vilka växter är hängande? - Plantredo

Vilka växter är hängande?

Finns det något snyggare än en hängande växt? eller ja klättrande, klängande, slingrande, rankande, kärt barn har många namn så att säga...
Växtvård under vår och sommar - Plantredo

Växtvård under vår och sommar

Växter älskar våren, det är nämligen början på växtsäsongen och dina växter får nu liv på nytt. Eftersom dina växter nu förhoppningsvis går in i en frodandes era behöver du se till att den får rätt förutsättningar för att visa sig från sin bästa sida...
Växter på balkong - Plantredo

Växter på balkong

När våren gör sitt intåg och solen sakta men säkert tinar upp vårt avlånga land är det inte bara vi människor som längtar ut. Även krukväxterna, som annars spenderar större delen av sina liv i våra torra inomhusmiljöer..
Krukväxter för badrummet - Plantredo

Krukväxter för badrummet

Hög luftfuktighet, nära till duschen och varma temperaturer till trots så är nog badrummet det minst gröna utrymmet i våra hem...
Växter för hemmakontoret - Plantredo

Växter för hemmakontoret

Att arbeta hemifrån kan vara fantastiskt men det kan också vara rätt trist och oinspirerande, varför då? jo för de flesta är inte hemmet den..
Därför älskar vi terrakottakrukor - Plantredo

Därför älskar vi terrakottakrukor

Terrakotta härstammar från det italienska "terra cotta" som betyder bränd lera på svenska. Ett mycket passande namn för en kruka som är känd för sin rödbrända färg..
Växter som trivs i skugga - Plantredo

Växter som trivs i skugga

Handen på hjärtat nu - hur många gånger har det inte hänt att en växt har fått gå komposten till mötes på grund av felaktig placering? En, två, tre... för många kanske?
Giftiga växter för katter - Plantredo

Giftiga växter för katter

Det är inte alltid helt enkelt att ha ett intresse för växter samtidigt som man lever med katt. Inte bara för att de små liven lätt har omkull plantorna när de stryker runt, utan främst för att deras bladtuggande kan leda till livslånga men.
Grön harmoni hos Vanessa - Plantredo

Grön harmoni hos Vanessa

Denna vecka har vi fått titta in i Vanessas gröna hem strax utanför Lund. För Vanessa skapar växter harmoni och trygghet och själva växtskötseln ser hon som en fin egentid med sina gröna kompisar..
Marlene's 1700-talsgård - Plantredo

Marlene's 1700-talsgård

Denna vecka besöker vi fina Marlene och hennes gamla tingshus från 1700-talet. Marlene är en kaffeälskande, vintage-fantast som gärna vill vara med att göra världen till en lite bättre plats...
Malin's palettblad - Plantredo

Malin's palettblad

Denna vecka har vi fått titta in i Malins fantastiskt fina sekelskiftes villa i Hässelby, som pryds av rosa palettblad stora som träd. Vill ni veta vad hennes hemlighet är? svaren får du nedan, trevlig läsning
Terrakotta & Rotting hemma hos Emma - Plantredo

Terrakotta & Rotting hemma hos Emma

Vi får kika in hemma hos Emma som är 33 jordsnurr, bor i Karlstad, är mitt uppe i husrenovering och är fullkomligt tokig i växter!

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.