Vilka växter är hängande? - Plantredo

Vilka växter är hängande?

Finns det något snyggare än en hängande växt? eller ja klättrande, klängande, slingrande, rankande, kärt barn har många namn så att säga...
Växtvård under vår och sommar Du läser Vilka växter är hängande? Tar ca 2 minuter att läsa Nästa Hur inreder jag med växter?

En hängande växt är en växt som växter i långa rankor och den har ett klättrande eller slingrande växtsätt. Dessa växter älskar att klättrar på saker som väggar, pinnar, spaljéer eller det som den får tillgång att klättra på helt enkelt. 

Exempel på klättrande växter är:

  • Gullranka

  • Klätterkalla

  • Murgröna

  • Hoya

  • Silverranka

  • Rhaphidophora tetrasperma

  • Syngonium 

  • Med flera..

Det är fantastiskt fint att låta en växt få klättra längst en vägg hemma, det kan du enkelt ordna med att sätta upp fästen i form av små krokar längst väggen och så fort rankan blivit tillräckligt lång hjälper du den lite på traven genom att hänga den på nästa fäste. Det går även finemang att använda tejp, det är helt enkelt en smak sak. Perfekta växter att inreda en vägg med är Gullranka eller Klätterkalla. Eller varför inte göra en gardin av blad? Hur gör man då en växtgardin? Egentligen precis som ovan, alltså vart efter din växt växer fäster du upp växten längst med hela fönsteröppningen och tillslut har den klättrat hela vägen runt ditt fönster och du har helt enkelt en växt gardin. Inte dåligt va?

Klättrande växter är som ovan nämt lika snyggt att ha hängandes fritt från till exempel en ampel, en hylla, byrå eller piedestal. Och du, nöjer du dig inte med en gardin längst ditt favorit fönster varför inte göra ett helt draperi längst en dörröppning! Du fäster bara upp din växt längst en dörrkarm för att sedan låta flera rankor hänga ner fritt över hela dörröppningen, tada du har nu ett växtdraperi! Perfekta växter som gardin eller draperi är Murgröna, Gullranka, Klätterkalla och Silverranka.

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.