Skötselråd Garderobsblomma - Plantredo

Skötselråd Garderobsblomma

Zamiakalla eller garderobsblomma som den kallas i folkmun, varför jo för att denna skönhet är riktigt hårdig och på riktigt svår att ta död på. Ursprungligen växer den på torra gräsmarker och i steniga halvskuggiga områden..

Zamioculcas zamiifolia eller garderobsblomma som den kallas i folkmun, varför jo för att denna skönhet är riktigt hårdig och på riktigt svår att ta död på. Ursprungligen växer den på torra gräsmarker och i steniga halvskuggiga områden, i östra delarna av Afrika och på Zanzibar. Utöver sina vackert mörkgröna blad kan den också med rätt förutsättningar även blomma.


Skötselråd

Som namnet garderobsblomma antyder tål den sämre ljus förhållande, den kan alltså stå i skugga men står gärna även ljust. Tänk på att anpassa vattningen beroende på hur ljust/skuggigt den står, det vill säga ju mörkare den står desto mindre vatten behövs. Vattna sparsamt och låt torka upp ordentligt mellan vattningarna, då den lagrar vatten i sina rötter riskerar du nämligen att den ruttnar vid för mycket vattning. Summa summarum var försiktig med vattningen och placera den där du har plats så kan du inte annat än att lyckas med din Garderobsblomma!

Relaterade Produkter

Garderobsblomma
139 kr

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.