Inspiration och tips

Plantcare = Selfcare

Lär dig få gröna fingrar

Skötselråd
Skötselråd Elefantöra - Plantredo

Skötselråd Elefantöra

Elefantöra vars vetenskapliga namn är Pilea peperomioides kännetecknas av sina runda gröna blad (som liknar elefantöron!). Detta är en väldigt älskad växt då den är så pass söt, lättskött och dessutom lätt att ta sticklingar på!
Skötselråd Palettblad - Plantredo

Skötselråd Palettblad

Palettbladen har funnits i svenska hem sedan flera generationer tillbaka och har återigen blivit en favorit i många hem. Palettblad är inte bara väldigt dekorativ med sina fantastiska färgskiftningar, den är också väldigt lättskött och enkel att föröka med sticklingar.
Skötselråd Fiolfikus - Plantredo

Skötselråd Fiolfikus

Fiolfikusen är en vacker fikus med stora fiolformade blad som glänser och skapar dynamik i hemmet. Växten härstammar från Afrika och är en kompakt variant som växer upprätt och även kallas Bambino.
Skötselråd Gullranka N'Joy - Plantredo

Skötselråd Gullranka N'Joy

N’Joy är en självsäker, stilfull och ovanlig variant av gullranka med varierade blad i grönt och vitt. Det vita i bladen indikerar avsaknaden av klorofyll, och för att bevara det vita utseendet bör du placera växten på en skuggigare plats. Över tiden kan de vita delarna utveckla bruna kanter, vilket är helt naturligt för denna växt. Gullranka N’Joy har även det vetenskapliga namnet Epipremnum aureum ‘N’Joy’ och kallas även 'Snow Queen' eller 'Frosty' på engelska.
Skötselråd Fredsgrönska - Plantredo

Skötselråd Fredsgrönska

Växten trivs bäst i indirekt ljus, men undvik direkt solljus. Eftersom den härstammar från Amazonasområdet trivs den i värme och lite fuktigare luft, så spraya gärna bladen med en blomspruta då och då. Som succulent klarar den av att torka upp mellan vattningar under vintertid men behöver regelbunden vattning under växtsäsongen. 
Skötselråd Moses stentavlor | Maranta leuconeura - Plantredo

Skötselråd Moses stentavlor | Maranta leuconeura

Moses stentavlor är en art från familjen strimbladsväxter som härstammar från Brasilen. Bladen är vackert tecknade i grönt med klarröda nerver..
Skötselråd Monstera Variegata - Plantredo

Skötselråd Monstera Variegata

Monstera Variegata är mångas drömväxt och inte konstigt då det vitgröna bladen inte är av denna värld. Efterfrågan är enorm och sprids genom drömiga växtbilder och filmer på både Instagram, Pinterest och Tiktok. Efterfrågan är faktiskt väldigt mycket större än vad marknaden kan erbjuda det är också därför denna växt anses väldigt exklusiv.
Skötselråd Hibiscus - Plantredo

Skötselråd Hibiscus

Hibiscus är en fantastisk fin tropisk växt som går att hitta i många delar av världen den sägs dock ha sitt ursprung från det tropiska delarna i Asien. Den har stor variation i både färg på bladen och blommor och kallas ofta för Hawiiblomma. En växt som varit uppskattad i många generationer och stått på många fönsterbrädor och en och annan har nog gått i arv för denna växt kan nämligen bli riktigt gammal, om du ger den ordentligt med kärlek såklart!
Skötselråd Kaffeplanta - Plantredo

Skötselråd Kaffeplanta

Kaffeplanta är en frodig växt likt en liten buske i krukväxtformat och visst är det just denna typ av planta som kaffebönan arabica kommer ifrån som används i kommersiellt kaffe. Varför plantan ser ut som en liten buske med flera stammar är för att man ofta sätter ihop flera plantor i en och samma kruka.
Skötselråd Skvallerreva - Plantredo

Skötselråd Skvallerreva

Tradescantia fluminensis eller Svallerreva som den också kallas på svenska är en tropisk växt som härstammar från bland annat Brasilien och Argentina. Den finns i flera olika sorter som varierar i färger som grönt, vitt, rosa och lila.
Skötselråd Cissus Striata - Plantredo

Skötselråd Cissus Striata

Cissus Striata eller Dvärgcissus som den också kallas är en supersnygg växt med långa rankor som älskar att klättra och växa fritt.
Skötselråd Ärtor på tråd - Plantredo

Skötselråd Ärtor på tråd

Ärtor på tråd ser ut likt sitt namn som små gröna ärtor hängandes på tråd, men få för den sakens skull inte för dig att äta av dessa små ärtor! Ärtor på tråd eller Curio rowleyanus som den heter på vetenskapligt språk växer vilt i södra Afrika och älskar därför värme och sol.
Skötselråd Hjärtan på tråd - Plantredo

Skötselråd Hjärtan på tråd

Hjärtan på tråd är precis så vacker som den låter, med små hjärtformade blad rankandes på tunn tråd. Den kallas ibland även för lyktranka och på Latin heter den Ceropegia woodii, tjusig växt med många namn helt enkelt.
Skötselråd Bladkaktus - Plantredo

Skötselråd Bladkaktus

Bladkaktus är en härlig suckulent med långa sicksack formade bladverk. Trots att den vid första anblick inte ser ut som en Kaktus, då den saknar de karakteristiska taggarna Kaktusar ofta har ingår den faktiskt i familjen kaktus växter.
Skötselråd Skelettsköld - Plantredo

Skötselråd Skelettsköld

Alocasia är ett växtsläkte som kommer från familjen kallaväxter, de växer naturligt i Sydostasien och är därför ett stort fan av både värme och ljus. Det är ett fantastiskt växtsläkte med många snygga arter med allt från markanta bladnerver, mönstrade stjälkar och roliga bladformer likt hjärtan och stingrockor.
Skötselråd Silverranka - Plantredo

Skötselråd Silverranka

Silverranka eller Scindapsus pictus som den heter på vetenskapligt språk har snyggt silvermönstrande blad i rankor. Med dessa tjusiga rankor och tåliga växt kan du vara ditt mest kreativa jag när du ska inreda med då den klarar alla möjliga väderlägen.  
Skötselråd Philodendron 'Green Princess' - Plantredo

Skötselråd Philodendron 'Green Princess'

Philodendron är ett växtsläkte bestående om många fina och fantastiska sorter men just 'Green 'Princess' sticker ut. Denna prinsessa har glänsande gröna blad och är en oförskämt snygg grönväxt som kommer lysa upp vilket hem som helst vi lovar!
Skötselråd Epipremnum aureum 'happy leaf' - Plantredo

Skötselråd Epipremnum aureum 'happy leaf'

Epipremnum aureum 'happy leaf' är en ovanligare sort av Gullranka kan man säga med snyggt vit variegerade blad (psst. bland det trendigaste inom växter!) och du vi lovar att du blir happy av dessa blad...
Skötselråd Philodendron Micans - Plantredo

Skötselråd Philodendron Micans

Philodendron Micans är en snabbväxande klätterväxt med vackert sammetslena hjärtformade blad. Bladen har en snygg nyans skiftande i grön-brunt med en intensiv vinröd undersida...
Skötselråd Stromanthe sanguinea 'Triostar' - Plantredo

Skötselråd Stromanthe sanguinea 'Triostar'

Stromanthe sanguinea 'Triostar' är en trendig växt med härligt mönstrade blad i grönt, rosa och vitt som varit en stor favorit på Instagram och Pinterest..
Skötselråd Ficus elastica - Plantredo

Skötselråd Ficus elastica

Fikus elastica eller fönsterfikus som den även kallas är en växt inom ficus släktet och mullbärsväxt familjen som naturligt växer i norra Indien och Sydostasien...
Skötselråd Garderobsblomma - Plantredo

Skötselråd Garderobsblomma

Zamiakalla eller garderobsblomma som den kallas i folkmun, varför jo för att denna skönhet är riktigt hårdig och på riktigt svår att ta död på. Ursprungligen växer den på torra gräsmarker och i steniga halvskuggiga områden..
Skötselråd Philodendron Birkin - Plantredo

Skötselråd Philodendron Birkin

Philodendron Birkin är en brokbladig växt med grön vita ränder. Växtens första blad är oftast gröna och får med tiden vita ränder. När växten blivit lite äldre, kommer de nya bladen som vita med gröna ränder tvärtom alltså, hur coolt?
Sötselråd Fönsterfikus - Plantredo

Sötselråd Fönsterfikus

Fönsterfikusen eller Ficus Elastica som den också heter är en art från familjen mullbärsväxter och den härstammar från norra Indien och Sydostasien..

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.