Inspiration och tips

Plantcare = Selfcare

Lär dig få gröna fingrar

Skötselråd
Skötselråd Maranta leuconeura - Plantredo

Skötselråd Maranta leuconeura

Moses stentavlor är en art från familjen strimbladsväxter som härstammar från Brasilen. Bladen är vackert tecknade i grönt med klarröda nerver..
Skötselråd Monstera Variegata - Plantredo

Skötselråd Monstera Variegata

Monstera Variegata är mångas drömväxt och inte konstigt då det vitgröna bladen inte är av denna värld. Efterfrågan är enorm och sprids genom drömiga växtbilder och filmer på både Instagram, Pinterest och Tiktok. Efterfrågan är faktiskt väldigt mycket större än vad marknaden kan erbjuda det är också därför denna växt anses väldigt exklusiv.
Skötselråd Hibiscus - Plantredo

Skötselråd Hibiscus

Hibiscus är en fantastisk fin tropisk växt som går att hitta i många delar av världen den sägs dock ha sitt ursprung från det tropiska delarna i Asien. Den har stor variation i både färg på bladen och blommor och kallas ofta för Hawiiblomma. En växt som varit uppskattad i många generationer och stått på många fönsterbrädor och en och annan har nog gått i arv för denna växt kan nämligen bli riktigt gammal, om du ger den ordentligt med kärlek såklart!
Skötselråd Kaffeplanta - Plantredo

Skötselråd Kaffeplanta

Kaffeplanta är en frodig växt likt en liten buske i krukväxtformat och visst är det just denna typ av planta som kaffebönan arabica kommer ifrån som används i kommersiellt kaffe. Varför plantan ser ut som en liten buske med flera stammar är för att man ofta sätter ihop flera plantor i en och samma kruka.
Skötselråd Skvallerreva - Plantredo

Skötselråd Skvallerreva

Tradescantia fluminensis eller Svallerreva som den också kallas på svenska är en tropisk växt som härstammar från bland annat Brasilien och Argentina. Den finns i flera olika sorter som varierar i färger som grönt, vitt, rosa och lila.
Skötselråd Cissus Striata - Plantredo

Skötselråd Cissus Striata

Cissus Striata eller Dvärgcissus som den också kallas är en supersnygg växt med långa rankor som älskar att klättra och växa fritt.
Skötselråd Ärtor på tråd - Plantredo

Skötselråd Ärtor på tråd

Ärtor på tråd ser ut likt sitt namn som små gröna ärtor hängandes på tråd, men få för den sakens skull inte för dig att äta av dessa små ärtor! Ärtor på tråd eller Curio rowleyanus som den heter på vetenskapligt språk växer vilt i södra Afrika och älskar därför värme och sol.
Skötselråd Hjärtan på tråd - Plantredo

Skötselråd Hjärtan på tråd

Hjärtan på tråd är precis så vacker som den låter, med små hjärtformade blad rankandes på tunn tråd. Den kallas ibland även för lyktranka och på Latin heter den Ceropegia woodii, tjusig växt med många namn helt enkelt.
Skötselråd Bladkaktus - Plantredo

Skötselråd Bladkaktus

Bladkaktus är en härlig suckulent med långa sicksack formade bladverk. Trots att den vid första anblick inte ser ut som en Kaktus, då den saknar de karakteristiska taggarna Kaktusar ofta har ingår den faktiskt i familjen kaktus växter.
Skötselråd Skelettsköld - Plantredo

Skötselråd Skelettsköld

Alocasia är ett växtsläkte som kommer från familjen kallaväxter, de växer naturligt i Sydostasien och är därför ett stort fan av både värme och ljus. Det är ett fantastiskt växtsläkte med många snygga arter med allt från markanta bladnerver, mönstrade stjälkar och roliga bladformer likt hjärtan och stingrockor.
Skötselråd Silverranka - Plantredo

Skötselråd Silverranka

Silverranka eller Scindapsus pictus som den heter på vetenskapligt språk har snyggt silvermönstrande blad i rankor. Med dessa tjusiga rankor och tåliga växt kan du vara ditt mest kreativa jag när du ska inreda med då den klarar alla möjliga väderlägen.  
Skötselråd Philodendron 'Green Princess' - Plantredo

Skötselråd Philodendron 'Green Princess'

Philodendron är ett växtsläkte bestående om många fina och fantastiska sorter men just 'Green 'Princess' sticker ut. Denna prinsessa har glänsande gröna blad och är en oförskämt snygg grönväxt som kommer lysa upp vilket hem som helst vi lovar!
Skötselråd Epipremnum aureum 'happy leaf' - Plantredo

Skötselråd Epipremnum aureum 'happy leaf'

Epipremnum aureum 'happy leaf' är en ovanligare sort av Gullranka kan man säga med snyggt vit variegerade blad (psst. bland det trendigaste inom växter!) och du vi lovar att du blir happy av dessa blad...
Skötselråd Philodendron Micans - Plantredo

Skötselråd Philodendron Micans

Philodendron Micans är en snabbväxande klätterväxt med vackert sammetslena hjärtformade blad. Bladen har en snygg nyans skiftande i grön-brunt med en intensiv vinröd undersida...
Skötselråd Stromanthe sanguinea 'Triostar' - Plantredo

Skötselråd Stromanthe sanguinea 'Triostar'

Stromanthe sanguinea 'Triostar' är en trendig växt med härligt mönstrade blad i grönt, rosa och vitt som varit en stor favorit på Instagram och Pinterest..
Skötselråd Ficus elastica - Plantredo

Skötselråd Ficus elastica

Fikus elastica eller fönsterfikus som den även kallas är en växt inom ficus släktet och mullbärsväxt familjen som naturligt växer i norra Indien och Sydostasien...
Skötselråd Garderobsblomma - Plantredo

Skötselråd Garderobsblomma

Zamiakalla eller garderobsblomma som den kallas i folkmun, varför jo för att denna skönhet är riktigt hårdig och på riktigt svår att ta död på. Ursprungligen växer den på torra gräsmarker och i steniga halvskuggiga områden..
Skötselråd Philodendron Birkin - Plantredo

Skötselråd Philodendron Birkin

Philodendron Birkin är en brokbladig växt med grön vita ränder. Växtens första blad är oftast gröna och får med tiden vita ränder. När växten blivit lite äldre, kommer de nya bladen som vita med gröna ränder tvärtom alltså, hur coolt?
Sötselråd Fönsterfikus - Plantredo

Sötselråd Fönsterfikus

Fönsterfikusen eller Ficus Elastica som den också heter är en art från familjen mullbärsväxter och den härstammar från norra Indien och Sydostasien..
Skötselråd Aglaonema - Plantredo

Skötselråd Aglaonema

Silverkalla är en skuggväxt som härstammar från Filippinerna och är en toppenväxt för dig som bor mörkt och har svårt att få dina växter att överleva.
Skötselråd Strandkastanj - Plantredo

Skötselråd Strandkastanj

Strandkastanj, även kallad Money tree har sitt ursprung i blanda annat Brasilien och Mexico och har blivit en riktig klassiker i svenska hem..
Skötselråd Hoya - Plantredo

Skötselråd Hoya

Hoya är det latinska namnet för Porslinsblomma och det är ett släkte som innefattar flera hundra arter med stor variation i färg och form. Den har sitt ursprung från bland annat Asien och Australien...
Skötselråd Murgröna - Plantredo

Skötselråd Murgröna

Murgrönan (Hedera helix) växer naturligt i mellersta Europas lövskogar men förekommer även vilt i Sverige, den gillar att klättra på trädstammar och klippor men även på husväggar och spaljéer...
Skötselråd Asplenium Dimorphum - Plantredo

Skötselråd Asplenium Dimorphum

Asplenium Dimorphum är en svartbräkenväxtart, alltså en sorts ormbunke med fantastiskt fina gröna blanka blad som gör att den nästan ser ut som en konstgjord växt...

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.