Skötselråd Skvallerreva - Plantredo

Skötselråd Skvallerreva

Tradescantia fluminensis eller Svallerreva som den också kallas på svenska är en tropisk växt som härstammar från bland annat Brasilien och Argentina. Den finns i flera olika sorter som varierar i färger som grönt, vitt, rosa och lila.
Skötselråd Cissus Striata Du läser Skötselråd Skvallerreva Tar ca 2 minuter att läsa Nästa Skötselråd Kaffeplanta

Denna växt har inte bara otroligt dekorativa blad den är också lättskött och är därför en toppen för dig som är ny inför växtföräldraskapet. Tradescantia fluminensis är en snabbväxande växt som växer i rankor och gör sig därför väldigt snygg i ampel eller placerad fritt på hylla eller piedestal.

Psst. Den är superenkel att ta sticklingar på. Klipp bara av under ett blad par på en ranka, behåll några blad upptill och sätt i vatten eller direkt i jord. 

Skötselråd
Även om Skvallerreva, Tradescantia fluminensis klarar av en halvskuggig placering så föredrar hon ljus, till och med direkt solljus går bra! Att stå i gassande söder sol en hel dag kan såklart även bli för mycket för denna ljus-älskade växt. Ett ljus läge där hon kan lapa sol på antingen morgon eller kväll är helt optimalt. Grönare sorter klarar skuggigare placering, medans ljusare sorter kräver mer ljus. 

Trots att Tradescantia fluminensis är en tropisk växt kräver hon varken en speciellt hög temperatur eller hög luftfuktighet, vilket är toppen för oss med vårt nordiska klimat. När det kommer till omplantering är hon inte heller särskilt kräsen med det, hon gillar nämligen att bo trångt så du behöver inte jäkta med omplantering. Ofta klarar hon sig i flera år i samma kruka, men har det gått lång tid mellan plantering och du märker att din växt inte mår bra kan det bero på för näringsfattig jord och då kan det vara en bra ide att plantera om din Tradescantia i ny färsk jord.

Plantera gärna i väl dränerad jord, som vanlig blomjord utblandad med perlite eller annat dränerande material. När du vattnar vattna rikligt och låt den torka upp lätt mellan vattningarna. Som många andra krukväxter tycker även denna om att få lite näring utspädd i vattnet under växtperioden tidig vår till höst ca 1 gång i månaden. 

Relaterade Produkter

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.