Skötselråd Kaffeplanta - Plantredo

Skötselråd Kaffeplanta

Kaffeplanta är en frodig växt likt en liten buske i krukväxtformat och visst är det just denna typ av planta som kaffebönan arabica kommer ifrån som används i kommersiellt kaffe. Varför plantan ser ut som en liten buske med flera stammar är för att man ofta sätter ihop flera plantor i en och samma kruka.
Skötselråd Skvallerreva Du läser Skötselråd Kaffeplanta 1 minut Nästa Skötselråd Hibiscus

Kaffeplantans vetenskapliga namnet är Coffea Arabica och den härstammar från Etiopien. Just arabicakaffe är mer svårodlad än exempelvis robustakaffe, detta anses därför lite finare och mer exklusivt. Fleråriga växter kan både blomma och ge kaffebönor. Så är du en riktig kaffeälskare ska du såklart ha din egna lilla kaffeplanta hemma!

Skötselråd
Kaffeplantan gillar ljus men klarar också av halvskuggiga platser undvik dock direkt solljus som kan skada plantan, ett fönster i väst eller öst passar perfekt! Håll jorden lätt fuktig mellan vattningarna och vattna helst med kalkfattigt vatten då kalken kan ge fläckar på bladen. Under vinterhalvåret drar du ner på vattningen och kan låta plantan torka upp lätt mellan varje vattning. Fram till våren när det blir ljusare och varmare börjar du stegvis ge en mer regelbunden vattning och kan ge en skvätt näring för krukväxter 1-2 gånger i månaden fram till hösten. 

Relaterade Produkter

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.