Skötselråd Aglaonema

Aglaonema - en extraordinär växt om ni frågar oss, varför? jo för att den är nämligen både mycket lättskött och supersnygg på samma gång och den finns i mängder av olika sorter i allt från klassiska gröna varianter med snyggt mönstrade blad, härligt pastelliga toner av rosa, grönt och vitt till klarröda toner, alla lika snygga såklart. De olika sorterna har storslagna namn som King of Siam, Pink Aurora, Pride of Sumatra och det är ju inte alla växter som kan skryta med!

Aglaonema tillhör familjen kallaväxter och härstammar från Filippinerna. Den är en toppenväxt för dig som bor mörkt och har svårt att få dina växter att överleva, eller kanske gillar du bara att inreda med växter längre in i rummen, även för dig är detta den perfekta växten! den föredrar nämligen att stå skuggigt och trivs i mörka hörn, detta gäller dock inte riktigt för alla sorter, det är nämligen så att desto ljusare blad den har desto ljusare vill den stå, så tänk på att inte placera din Aglaonema men vita inslag allt för mörkt bara!

Skötselråd
Aglaonema är en tålig växt som inte alls ställer höga krav på dig som växtförälder. Den kan placeras i allt från ljust, halvskugga till skugga trots att den oftast föredrar skuggiga platser. Naturligt lever den i en varm och fuktig miljö i täta skogar, därför är den känslig för direkt solljus och kalla drag. Du behöver inte vattna din Aglaonema allt för mycket eftersom den ofta är placerad lite mörkare. Men se gärna till att jorden är lätt och jämt fuktigt, även om den också tål att torka upp. Spraya gärna bladen då och då och klippa bort eventuella blommor, efter blomning kan den nämligen få små röda bär och dessa är giftiga.

"Jag är inte besatt av växter, jag tycker bara att varje kvadratmeter behöver ha en"

Filippa Blancér - Grundare Plantredo