Skötselråd Suckulenter - Plantredo

Skötselråd Suckulenter

Suckulenter är inte bara tjusiga utan även fiffiga, som magasinerar vatten och näring i sina tjocka blad, varför? jo för att kunna klara långa perioder.. 
Skötselråd Aglaonema Du läser Skötselråd Suckulenter Tar ca 2 minuter att läsa Nästa Skötselråd Aglaonema

Suckulenter och så kallad fetbladsväxter växer i torra heta öknar eller i fuktiga regnskogar, vissa klarar till och med att leva i det krävande klimatet på Grönland. De allra flesta sorter hittar du dock i Afrika, främst Sydafrika. Suckulenter finns nästan i oändligt många dekorativa färger och former. Men de är inte bara tjusiga utan även fiffiga, som magasinerar vatten och näring i sina tjocka blad, varför? jo för att kunna klara långa perioder av torka. Rotsystemen är ofta väl utbredda men grunda och tunna, det är för att när vattnet väl kommer ska dessa lätt kunna fånga upp det snabbt. Tips är därför att plantera dessa godingar i grunda krukor/skålar eller använda mycket lecakulor i botten av din kruka.

Skötselråd
Dessa växter vill stå ljust och soligt, den tål även att stå i ett gassande söderfönster sommar tid. Vill du kan du också placera dina Suckulenter ute sommartid. Vid om plantering använd en porös och väldränerad jord, såjord passar alldeles utmärkt. Dessa fetbladsväxter vill inte ha allt för mycket vatten, därför kan du under vår och sommar vattna cirkus varannan vecka och vintertid drar du ner ytterligare på vattnandet och var noga med att den torkat upp ordentligt mellan vattningarna. Det största orsaken till att folk misslyckas med den här typen av växt är övervattning. Så med ledorden soligt och torrt kommer du lyckas galant!

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.