Hur väljer jag rätt växt till mitt hem? - Plantredo

Hur väljer jag rätt växt till mitt hem?

Det är alltid bra och enklare att först tänka på växtens ursprungsmiljö ( Var kommer växten ifrån, vad är den van vid). Ibland kan man göra det lite onödigt komplicerat för sig men egentligen handlar det faktiskt bara om att matcha växtens naturliga klimat.
Hur och när byter jag jord? Du läser Hur väljer jag rätt växt till mitt hem? Tar ca 3 minuter att läsa Nästa Hur mycket behöver jag vattna min växt?

Hur väljer jag rätt växt till mitt hem?

Det är alltid bra och enklare att först tänka på växtens ursprungsmiljö (Var kommer växten ifrån, vad är den van vid). Ibland kan man göra det lite onödigt komplicerat för sig, men egentligen handlar det faktiskt bara om att matcha växtens naturliga klimat.

Man kan också undersöka om man har soligt söderfönster eller skuggigt norrläge? Det är lätt att bli inspirerad av alla snygga växtfoton på Instagram och svepas med i trender. Men när du inreder med växter är det viktigaste att placera dem där de får det ljus just precis den växten behöver. Och det beror på vad som är naturligt för växten: Är det en djungelväxt som flyttar in så kan det vara bra att ställa den en bit in i rummet, medan pelargoner trivs på soliga platser.

Om du kan matcha växtens naturliga klimat så mycket som det går är det givetvis att föredra vad gäller värme, ljus, fuktighet etc. De flesta inomhusväxter trivs i värme mellan 15 – 25 grader som riktmärke. Det är bra att hålla inomhusväxter borta från exempelvis element där man ofta har en tendens att höja och sänka värmen under den kalla perioden. För att få en så bra start på ditt växtföräldraskap som möjligt kan det vara bra att börja med en inomhusväxt som är förlåtande och tålig. Om du är osäker finns det skötselråd och information att hitta på varje respektive växt under skötselråd till höger om produkten. Och om du har ytterligare frågor är du välkommen att höra av dig till oss på vår support.

Varje produkt på Plantredo har ikoner under skötselråden där du enkelt kan se om din växt föredrar soligt eller skuggigt läge.

Ernsts tips – Svärmorstunga

Den ultimata växten för förstagångsköpare är Svärmorstungan. Den kommer ursprungligen från västra Afrika och klarar sig under långa perioder utan vatten. Svärmorstungan har långa svärdliknande blad och är en mycket tålig växt för den som inte vill lägga för mycket tid på att ta hand om sina gröna vänner. Den klarar allt från skugga till direkt solljus, så du kan placera den nästan var som helst i ditt hem. Utöver att den är mycket lättskött renar den även luften från många föroreningar som kväveoxid och formaldehyd.

Sammanfattning:

  • Ursprung från västra Afrika och klarar långa perioder utan vatten.
  • Trivs i både skuggiga och soliga platser i ditt hem.
  • Utöver att vara lättskött rensar den även luften från många föroreningar.

Relaterade Produkter

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.