Din guide till gröna fingrar

Välkommen till Växtguiden!

Här lär vi dig allt från hur du får gröna fingrar, berättar om de senaste trenderna i växtvärlden, inspirerar dig till att inreda med mera grönt hemma och intervjuar fantastiska människor med sin alldeles egna djungel hemma.

Plantcare = Selfcare

Tips till hur du håller växter vid liv under semester! - Plantredo

Tips till hur du håller växter vid liv under semester!

Oavsett om du ska tillbringa en långhelg på stranden eller åka tur och retur till rymden, vill vi att dina krukväxter ska hålla sig glada och friska medan du är ”out of office”.
Ska du odla i kruka eller inte? - Plantredo

Ska du odla i kruka eller inte?

Ska du odla i kruka eller inte? Här finns allt du behöver veta!
Den stora terrakottaskolan! - Plantredo

Den stora terrakottaskolan!

Visste du att terrakotta är italienska för bränd lera? Det är nämligen så att terra betyder jord och cotta betyder bränd, och eftersom lerkrukor är gjorda av lera som bränts i ugn kom namnet terrakotta!

Skötselråd

Skötselråd Elefantöra - Plantredo

Skötselråd Elefantöra

Elefantöra vars vetenskapliga namn är Pilea peperomioides kännetecknas av sina runda gröna blad (som liknar elefantöron!). Detta är en väldigt älskad växt då den är så pass söt, lättskött och dessutom lätt att ta sticklingar på!
Skötselråd Palettblad - Plantredo

Skötselråd Palettblad

Palettbladen har funnits i svenska hem sedan flera generationer tillbaka och har återigen blivit en favorit i många hem. Palettblad är inte bara väldigt dekorativ med sina fantastiska färgskiftningar, den är också väldigt lättskött och enkel att föröka med sticklingar.
Skötselråd Fiolfikus - Plantredo

Skötselråd Fiolfikus

Fiolfikusen är en vacker fikus med stora fiolformade blad som glänser och skapar dynamik i hemmet. Växten härstammar från Afrika och är en kompakt variant som växer upprätt och även kallas Bambino.

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.