Din guide till gröna fingrar

Välkommen till Växtguiden!

Här lär vi dig allt från hur du får gröna fingrar, berättar om de senaste trenderna i växtvärlden, inspirerar dig till att inreda med mera grönt hemma och intervjuar fantastiska människor med sin alldeles egna djungel hemma.

Plantcare = Selfcare

Över & undervattning - det vanligaste orsakerna till att din växt dör - Plantredo

Över & undervattning - det vanligaste orsakerna till att din växt dör

Visste du att över- och undervattning är två av det vanligaste orsakerna till att våra inomhus växter dör? Du kanske själv har varit med om det någon gång. Misströsta icke detta är något som både nybörjare och inbitna växtfantaster kan råka ut för.
Få växterna att överleva under semestern - Plantredo

Få växterna att överleva under semestern

Äntligen är det dags för semester, kanske beger du dig till varmare breddgrader eller kör en roadtrip i vårt avlånga sommarland. Hur som helst blir det ju lite stökigt att ta med sig alla växter på semestern (även om dom såklart räknas som familj). Så hur gör du för att få dina växter att överleva trots att du åker på semester? våra bästa tips hittar du här!
Luftrenande växter - Plantredo

Luftrenande växter

Amazonas brukar kallas för planetens lungor, varför då? jo för att regnskogens artrikedom i form av växtlighet tar upp stora mängder koldioxid som omvandlas till syre i en process som kallas fotosyntes (väldigt förenklat såklart)...

Skötselråd

Skötselråd Maranta leuconeura - Plantredo

Skötselråd Maranta leuconeura

Moses stentavlor är en art från familjen strimbladsväxter som härstammar från Brasilen. Bladen är vackert tecknade i grönt med klarröda nerver..
Skötselråd Monstera Variegata - Plantredo

Skötselråd Monstera Variegata

Monstera Variegata är mångas drömväxt och inte konstigt då det vitgröna bladen inte är av denna värld. Efterfrågan är enorm och sprids genom drömiga växtbilder och filmer på både Instagram, Pinterest och Tiktok. Efterfrågan är faktiskt väldigt mycket större än vad marknaden kan erbjuda det är också därför denna växt anses väldigt exklusiv.
Skötselråd Hibiscus - Plantredo

Skötselråd Hibiscus

Hibiscus är en fantastisk fin tropisk växt som går att hitta i många delar av världen den sägs dock ha sitt ursprung från det tropiska delarna i Asien. Den har stor variation i både färg på bladen och blommor och kallas ofta för Hawiiblomma. En växt som varit uppskattad i många generationer och stått på många fönsterbrädor och en och annan har nog gått i arv för denna växt kan nämligen bli riktigt gammal, om du ger den ordentligt med kärlek såklart!

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.