Skötselråd Ficus elastica - Plantredo

Skötselråd Ficus elastica

Fikus elastica eller fönsterfikus som den även kallas är en växt inom ficus släktet och mullbärsväxt familjen som naturligt växer i norra Indien och Sydostasien...

Ficus elastica har varit en favorit i svenska hem länge och den var som mest populär under 1930-talet då den fick pryda var och varannan svensk fönsterbräda. Den finns i enfärgade blad av mörkt grönt, men också med marmorerade blad som går i mörkgrönt med inslag av vitt och rosa eller gult. Så vill du addera lite färg till ditt gröna hem är denna ett givet val!


Skötselråd
Ficus Elastica är en lättskött växt och den tål torr luft, men spraya eller torka gärna av bladen så de håller sig rena och blir mer motståndskraftiga mot ohyra. Den står helst ljust men inte i starkt solljus, vattnas 1 till 2 gånger i veckan beroende på säsong men tänk på att den vill torka upp ordentligt mellan vattningarna. Du kan toppa plantan om du vill att den ska förgrena sig. Ps. tänk på att växtsaften kan irritera huden.

Relaterade Produkter

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.