Skötselråd Moses stentavlor | Plantredo

Skötselråd Moses stentavlor

Moses stentavlor är en art från familjen strimbladsväxter som härstammar från Brasilen. Bladen är vackert tecknade i grönt med klarröda nerver..
Skötselråd Silverkalla Du läser Skötselråd Moses stentavlor Tar ca 2 minuter att läsa Nästa Skötselråd Silverkalla

Moses stentavlor är en art från familjen strimbladsväxter som härstammar från Brasilen. Bladen är vackert tecknade i grönt med klarröda nerver men finns också i olika nyanser av grönt, denna växt är helt klart ett litet konstverk i sig. Växtens vetenskapliga namn är Maranta leuconeura och på engelska kallas växten "prayer plant" då bladen på kvällen reser sig uppåt och böjer sig mot varandra likt händer i bön. I övrigt har den ett krypande växtsätt vilket gör att den breder ut sig, så ge denna fagra ordentligt med svängutrymme, ensam på en hylla, byrå, pidestal eller varför inte hängandes i en ampel är perfekt placering för din Moses. Vissa misstar sin Moses för att vara ledsen då bladen pekar neråt och plantan inte står rätt upp, men misströsta icke detta är alltså helt naturligt och större plantor växer mer i sidled och bladen kan peka åt alla möjlig håll som upp, ner eller varför inte åt sidan. Super charmigt om du frågar oss! 

Skötsel
Eftersom Moses stentavlor är en tropisk växt trivs den bäst i varm och fuktig luft, duscha bladen ofta för att undvika att bladen blir bruna, den vill stå i halvskugga till ljust men inte i direkt solljus. Vattna rikligt ca en gång i veckan och se till att jorden alltid är jämt fuktig, men som vanligt - övervattna inte!

Ps. Då denna färgsprakande växt gillar värme undvik kalla dra!

Relaterade Produkter

Moses Stentavlor
149 kr

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.