Skötselråd Calathea - Plantredo

Skötselråd Calathea

Calathea kommer ursprungligen från Central- och Sydamerika, det finns flera hundra arter inom Calathea familjen men specifikt för Calatheor är deras snyggt mönstrade blad som finns i flertalet olika färger..
Skötselråd Monstera deliciosa Du läser Skötselråd Calathea Tar ca 2 minuter att läsa Nästa Skötselråd Monstera deliciosa

Calathea kommer ursprungligen från Central- och Sydamerika, det finns flera hundra arter inom Calathea familjen men specifikt för Calatheor är deras snyggt mönstrade blad som finns i flertalet olika färger, nyanser och former. Bladen är ett konstverk i sig och ser ut att vara målade i penseldrag och det hörni är det inte alla växter som kan skryta med! Vill du leva ett långt och lyckligt liv ihop med din Calathea har du våra bästa tips nedan 👇🏼

Skötselråd
Eftersom Calathea växer vild i regnskogsområden gillar dem värme och fukt, så en temperatur på minst 18 grader är att föredra. Håll jorden lätt och jämt fuktig och placera din Calathea ljust till halvskugga men undvik direkt solljus. Eftersom Calathea är en frusen liten växt så undviker hon helst kalla drag, något som kan vara extra viktigt att tänka på den kalla årstiden om du har fönster och dörrar som drar kallt! Torr luft är hon inte heller något fan av så en dusch då och då gör henne överlycklig, vi lovar. Omplantering görs helst under våren i vanlig blomjord gärna med lite extra perlite eller lecakulor tillsatt. Vill du ge din Calathea näring gör du det under växtsäsongen från tidig vår till höst. 

Relaterade Produkter

Calathea Makoyana
249 kr
Calathea Freddie
169 kr
Calathea Orbifolia
269 kr
Calathea Network
269 kr

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.