Skötselråd Elefantöra - Plantredo

Skötselråd Elefantöra

Elefantöra vars fullständiga namn är Pilea peperomioides kännetecknas av sina runda parasoll liknande ljusgröna blad och härstammar från bergstrakterna i sydvästra Sichuan och västra Yunnan, i Kina. Elefantörat kom till Sverige runt..

Skötselråd Klätterkalla Du läser Skötselråd Elefantöra 1 minut Nästa Skötselråd Klätterkalla

Elefantöra vars vetenskapliga namn är Pilea peperomioides kännetecknas av sina runda parasoll liknande, ljust gröna blad och härstammar från bergstrakterna i sydvästra Sichuan och västra Yunnan, i Kina. Elefantörat kom till Sverige relativt sent under 40-talet, då den norska missionären Agnar Espegren tog med sig ett exemplar hem från Kina men idag är den en mycket omtyckt och trendig krukväxt. 

Skötselråd
Elefantöra är en lättskött växt som gärna står ljust till halvskugga, undvik allt för stark sol, ju mindre direkt solljus den får på sig desto större blad kommer den att få. Vattna 1 till 2 gånger i veckan beroende på säsong och låt torka upp lätt mellan vattningarna. Ett stort plus med elefantöra är att den är lätt att ta sticklingar på, den skjuter nämligen ofta ut små elefantbebisar längst moderstammen och dessa små kan du klippa av och göra till en egen liten planta, tänk på att ta lite större skott och att klippa av de så nära moderstammen som möjligt.

Relaterade Produkter

Elefantöra
99 kr
Mini Elefantöra
89 kr

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.