Skötselråd Palettblad - Plantredo

Skötselråd Palettblad

Denna godbit till växt härstammar från sydöstra Asien, har sammetsmjuka blad och kommer i en palett av olika färgsprakande kombinationer. Den växter snabbt som tusan och är en härlig färgklick att förgylla ditt hem med.
Skötselråd Anthurium Du läser Skötselråd Palettblad Tar ca 2 minuter att läsa Nästa Skötselråd Dr Westerlund

Palettblad vars fullständiga vetenskapliga namn är Solenostemon scutellarioides, är en riktig färgbomb till växt. Den härstammar från sydöstra Asien och har sammetsmjuka blad som kommer i en palett av olika färgsprakande kombinationer. Den växter snabbt som tusan och är en härlig färgklick att förgylla ditt hem med. Dessutom en väldigt bra nybörjare växt, hur bra?

Skötselråd
Palettblad vill stå ljust men undviker helst att stå i söderläge med stark sol, desto ljusare placering desto intensivare färger får bladen. Palettblad är känsliga för värme försök därför ge den en ljus men sval placering. Det är därför helt perfekt att ta ut ditt Palettblad på balkonen eller altanen över vår och sommar månaderna. Under sommartider är den extra törstig så vattna gärna mycket och ofta men drar ner på vattningen under vintern. Börjar denna skönhet blomma bör dessa knoppas av, om du vill behålla bladens färg det vill säga. Vill du att ditt Palettblad ska växa så att det ryker, beskär den! det görs genom att toppa av yttersta bladparen tidig vår till höst.

Tips, Tips! Spar det du toppar av vid beskärning och odla små sticklingar, denna planta rotar sig nämligen snabbt och lätt!

Relaterade Produkter

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.