Skötselråd Hibiscus - Plantredo

Skötselråd Hibiscus

Hibiscus är en fantastisk fin tropisk växt som går att hitta i många delar av världen den sägs dock ha sitt ursprung från det tropiska delarna i Asien. Den har stor variation i både färg på bladen och blommor och kallas ofta för Hawiiblomma. En växt som varit uppskattad i många generationer och stått på många fönsterbrädor och en och annan har nog gått i arv för denna växt kan nämligen bli riktigt gammal, om du ger den ordentligt med kärlek såklart!
Skötselråd Kaffeplanta Du läser Skötselråd Hibiscus Tar ca 2 minuter att läsa Nästa Skötselråd Monstera Variegata

Skötselråd

Placering: Hibiscus är en tropisk växt och älskar därför värme, ljus och hög luftfuktighet, en placering i ett söder eller västfönster kommer vara perfekt för din Hibiscus, även om ett fönster i öst fungerar också. Under sommarmånaderna kan du ställa ut din Hibiscus men tänk på att skydda den från stark sol.

Bevattning: När du vattnar din Hibiscus vattna rikligt men var noga med att den får torka upp lätt mellan varje bevattningstillfälle. Från tidig vår till höst kan du ge en dos näring ca 1 gång i veckan, under vintern får den vila helt från tillsatt näring.

Vinter: Se till att du drar ner på vattningen under vintern och försöker förse den med så mycket ljus du bara kan. Under den mörkaste tiden kan det vara en bra ide att ställa den under en ledlampa. Eftersom det är en frusen tropisk växt är det också bra att tänka på att hålla den undan från kalla dra.

Plantering: Planteras om ca var tolfte månad, välj en blom/krukväxt jord av god kvalitet som gärna innehåller sand och tillsätt perlite, små lecakulor eller grus för extra dränering så blir din växt extra glad! 

Relaterade Produkter

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.