Skötselråd Philodendron Micans - Plantredo

Skötselråd Philodendron Micans

Philodendron Micans är en snabbväxande klätterväxt med vackert sammetslena hjärtformade blad. Bladen har en snygg nyans skiftande i grön-brunt med en intensiv vinröd undersida...
Med klätterväxter som Micans har du många möjligheter till att vara kreativ, du kan till exempel låta den klättar på en mosstock eller spaljé, varför inte låta den hänga fritt från antingen en hylla eller ampel eller om du har du riktigt bra tålamod varför inte låta den växa sig till en vacker växtgardin!

Skötselråd
Då Philodendron Micans härstamma från Karibien och Mexico tycker den om ett varmt och fuktigt klimat. Se därför till att den inte står i kalla drag och håll jorden lätt fuktig mellan vattningarna och spraya gärna bladen då och då till ofta för att få upp luftfuktigheten för din Micans. Den vill placeras ljust till halvskugga men undvik direkt solljus. Precis som många andra Philodendrons tolererar den sämre ljusförhållanden men kommer då också växa därefter alltså mycket långsammare. Ge gärna en skvätt ekologisk näring i vattnet ca en gång i månaden vår till höst och låt den vila från näringen under vinterhalvåret.

Relaterade Produkter

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.