Skötselråd Silverranka - Plantredo

Skötselråd Silverranka

Silverranka eller Scindapsus pictus som den heter på vetenskapligt språk har snyggt silvermönstrande blad i rankor. Med dessa tjusiga rankor och tåliga växt kan du vara ditt mest kreativa jag när du ska inreda med då den klarar alla möjliga väderlägen.  

Skötselråd
Silverrankan gör sig snygg i en hylla en bit in i rummet eftersom den gärna står i halvskugga. Eller varför inte ett fönster i väst eller östläge för den tycker även om att stå ljust, men ställ den för all del inte i direkt sol.

Silverranka kan vara aningen frusen och föredrar därför minst 17 grader, undvik därför kalla drag från fönster och dörrar under de kallare månaderna. Vattna rikligt men låt jorden torka upp lätt mellan vattningarna. Näring kan du ge från tidig vår till höst ca en till två gånger i månaden. 

Ps. vill du inte ha din Silverranka i en ampel eller på fönsterbrädan kan du alltid låta den klättra på en mosstock eller spaljé!

Relaterade Produkter

Silverranka
149 kr

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.