Sötselråd Fönsterfikus - Plantredo

Sötselråd Fönsterfikus

Fönsterfikusen eller Ficus Elastica som den också heter är en art från familjen mullbärsväxter och den härstammar från norra Indien och Sydostasien..

Fönsterfikusen eller Ficus Elastica som den också heter är en art från familjen mullbärsväxter och den härstammar från norra Indien och Sydostasien. Den kan också ibland kallas för gummiträd då det går att utvinna ett material ur saven med gummiliknande egenskaper. Fönsterfikusen har varit en populär krukväxt i Sverige sedan 30-talet då den faktiskt var en av det mest populära växterna i svenska hem. Inte svårt att förstå då den har vackert mörkgröna läderaktiga blad med röda nerver samtidigt som den är mycket lättskött.

Skötselråd
Fönsterfikusen tål torr luft, men spraya eller torka gärna av bladen regelbundet så de håller sig rena och blir mer motståndskraftiga mot ohyra. Den står helst ljust men inte i starkt solljus, vattnas 1 - 2 gånger i veckan beroende på säsong, och den vill torka upp ordentligt mellan vattningarna. Du kan toppa plantan om du vill att den ska förgrena sig. Ps. tänk på att växtsaften kan irritera huden.

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.