Skötselråd Ärtor på tråd - Plantredo

Skötselråd Ärtor på tråd

Ärtor på tråd ser ut likt sitt namn som små gröna ärtor hängandes på tråd, men få för den sakens skull inte för dig att äta av dessa små ärtor! Ärtor på tråd eller Curio rowleyanus som den heter på vetenskapligt språk växer vilt i södra Afrika och älskar därför värme och sol.


Skötselråd Hjärtan på tråd Du läser Skötselråd Ärtor på tråd 1 minut Nästa Skötselråd Cissus Striata

Rankorna kan växa sig över en meter långa och ger du dina ärtor rätt förutsättningar kan den också blomma med små vita blommor. Ärtor på tråd är en rolig och annorlunda växt som gör sig snygg där rankorna får hänga ner från en hylla eller varför inte i en ampel.

Skötselråd
Eftersom Ärtor på tråd växer vilt i södra Afrika gillar den sol och värme, så placera den ljust även direkt solljus går alldeles utmärkt. Precis som andra suckulenter lagrar Ärtor på tråd vatten, så var försiktig med vattenkannan och låt den torka upp mellan varje vattning. Under växtsäsongen tidig vår till höst kan du ge lite näring för gröna krukväxter ca 1 gång i månaden. 

Relaterade Produkter

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.