Skötselråd Hjärtan på tråd - Plantredo

Skötselråd Hjärtan på tråd

Hjärtan på tråd är precis så vacker som den låter, med små hjärtformade blad rankandes på tunn tråd. Den kallas ibland även för lyktranka och på Latin heter den Ceropegia woodii, tjusig växt med många namn helt enkelt.
Skötselråd Bladkaktus Du läser Skötselråd Hjärtan på tråd Tar ca 2 minuter att läsa Nästa Skötselråd Ärtor på tråd

Utöver sina fina namn och gulliga utseende är det här en riktig nybörjarväxt, så för dig som inte fått gröna fingrar ännu är det här definitivt en växt att satsa på!

Skötselråd

Lättskött, inte de minsta kräsen med placering och dessutom super cute, det låter för bra för att vara sant kanske du som växtförälder tänker? nej det är helt sant vi lovar, denna växt är något utöver det vanliga! 

Den tycker nämligen om placering i skugga, halvskugga, ljus, hör och häpna till och med direkt solljus. Det är inte många växter som är så flexibla med sin placering som denna. Tänk så många möjligheter du har när du inreder ditt hem med dessa små hjärtan!

När det kommer till vattning ska du vara försiktig, då den inte är allt förtjust i fukt vill den torka upp ordentligt mellan vattningarna. Var därför noga att känna några cm ner i jorden, är det torrt vattna på och är det minsta fuktigt kan dina små hjärtan gott vänta med att få sig en slurp vatten. Näring kan du tänka som med de flesta växterna en skvätt någon gång i månaden från tidig vår till höst.

Ps. tänk dig att ha en gardin av hjärtan hemma, vilken dröm!

 

Relaterade Produkter

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.