Skötselråd Bladkaktus - Plantredo

Skötselråd Bladkaktus

Bladkaktus är en härlig suckulent med långa sicksack formade bladverk. Trots att den vid första anblick inte ser ut som en Kaktus, då den saknar de karakteristiska taggarna Kaktusar ofta har ingår den faktiskt i familjen kaktus växter.

Skötselråd

Det är inte bara utseendet som skiljer Bladkaktusen från andra Kaktusarna. Medan Kaktusar härstammar från ökenförhållanden växer Bladkaktusen vilt i tropiska våtskogar. Detta gör såklart att den vill ha lite annorlunda skötsel än andra kaktusar.

Placera din Bladkaktus ljust till skugga, men undvik direkt solljus som kan skada din Bladkaktus. Desto skuggigare plats desto långsammare kommer din Kaktus att växa. Under de varma sommarmånaderna kan Bladkaktusen flytta med dig ut på balkongen eller terassen, men tänk på att skydda den från direkt solljus och stora mängder med regnvatten. Den torkar gärna upp mellan vattningarna men till skillnad från andra Kaktusar gillar den inte långa perioder av torka, så vattna din Bladkaktus ca 1 gång i veckan. 

Psst. får din bladkaktus rätt ljus och temperaturförhållanden kan den blomma med söta blommor.

Relaterade Produkter

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.