Om du har övervattnat din växt - Plantredo

Om du har övervattnat din växt

Vi vet hur det är – du vill se din växt växa och frodas, föröka sig med friska blad och lysa med sin gröna kulör. Ibland kan en växt se ledsen ut och den första åtgärden du tänker på är att ge växten mer vatten.

Vi vet hur det är – du vill se din växt växa och frodas, föröka sig med friska blad och lysa med sin gröna kulör. Ibland kan en växt se ledsen ut och den första åtgärden du tänker på är att ge växten mer vatten. Men alla växter är olika och för lite vatten behöver inte alltid vara problemet. Många växter klarar sig minst lika bra om man skippar den sista vattenkannan.

Fem tecken på att din växt har fått för mycket vatten

  • Jorden är fuktig sen den senaste vattningen. 
  • Bladen går mot det gul/bruna hållet. 
  • Stjälkarna är kladdiga.
  • Bladen är prickiga och har bruna kanter. 
  • Jorden är möglig.

Hur du återställer en övervattnad växt

Oftast behöver du inte göra mycket för att rädda din växt. Se till så att växten inte badar i vatten och byt eventuellt ut din kruka mot en med dräneringshål så att överflödigt vatten kan rinna av i framtiden. Låt växten återfå sin naturliga jord genom  att pausa vattningen i några veckor. 

Om din växt checkar av alla ovan nämnda punkter kan du behöva plantera om din växt med ny jord. Se även till att fräscha upp växten genom att plocka bort tidigare nämnda bovar, såsom blad, rötter och stjälkar.

Hur du ser till att växten inte övervattnas igen

Låt jorden visa om det är dags att vattna eller ej. Detta gör du enkelt genom att känna ifall den är blöt eller torr. Ibland kan du behöva sticka ner ett finger i jorden för att känna om den bara är blöt på ytan eller om hela jorden är fuktig. Är den torr, då är det dags för nästa runda. Men kolla även upp vad din växt trivs i. Vissa vill stå i fuktig jord medan andra vill torka upp helt mellan vattningarna. Vad just din växt trivs i hittar du enkelt på våra växters produktsidor.

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.