Topp 5 växter för ditt hemmakontor - Plantredo

Topp 5 växter för ditt hemmakontor

Krukväxter är ett roligt och enkelt sätt att väva naturens återställande skönhet in i ditt dagliga arbete eller studierutin. Här hittar du våra toppval för hemmakontoret. Alla kräver dessutom minimal vård – eftersom du redan har tillräckligt med arbete att göra.
Om du har övervattnat din växt Du läser Topp 5 växter för ditt hemmakontor Tar ca 3 minuter att läsa Nästa Den stora vattningsskolan

För bättre inomhusluft och högre koncentration på jobbet

Visste du att växter tar upp koldioxid och gifter i luften för att sedan omvandla det till friskt syre, vilket gör att vi fokuserar bättre när vi är omringad av alla former av blad? Så är det faktiskt, stressen går ner och produktiviteten ökar – kanske för att man inte känner sig lika instängd längre. Så gör din arbetsyta lite mindre grå och lite mer grön med ett gäng nya skrivbordskompisar! 

Krukväxter är ett roligt och enkelt sätt att väva naturens återställande skönhet in i ditt dagliga arbete eller studierutin. Här hittar du våra toppval för hemmakontoret. Alla kräver dessutom minimal vård – eftersom du redan har tillräckligt med arbete att göra.

Gullranka

Gullrankan är en klassisk inomhusväxt, som borde vara en självklarhet i alla hem! Den renar din luft från avgaser och bidrar med naturlig gulgrön konst som du kan vara med och skapa: om du ger gullrankan mer ljus får den ljusare och mer gula detaljer, men om du placerar den mer skuggigt går den mer åt det mörkgröna hållet. Den sprider kärlek med sina hjärtformade blad, trivs i ljus (men inte direkt solljus) och uppskattar en dusch ibland.

Till växt här: https://www.plantredo.com/products/liten-gullranka

Garderobsblomma

Garderobsblomman passar dig som lätt glömmer bort saker – typ som att vattna dina växter. Den här suckulenten är förlåtande och lagrar vatten och näring i sina stora rötter. Garderobsblomman föredrar att stå på en halvskuggig plats men klarar även av att stå i både helskugga och ljusare platser. Ännu ett plus är att den trivs bra i vanlig luftfuktighet.

Till växt här: https://www.plantredo.com/products/mellan-garderobsblomma

Svärmorstunga

Om du vill investera i en luftrenare är svärmorstunga växten du söker. Utöver att den är en väldigt lättskött växt rensar den även luften från många föroreningar som bensen, kväveoxid och formaldehyd. Den här vassa växten klarar av allt från skugga till direkt solljus så bara fantasin sätter gränser för var du kan placera den.

Till växt här: https://www.plantredo.com/products/mellan-svarmorstunga

Gullranka N’joy

N’Joy är en ovanlig, kaxig och snygg gullranka med vita och gröna blad. Den växer supersnabbt och behåller sin vita färg om den får stå mörkt och inte i direkt solljus. Det vita i bladen är avsaknaden av klorofyll och om du vill ha mycket vitt i din växt så låter du den stå ännu lite skuggigare. Bli inte rädd om de vita delarna tids nog får bruna kanter – det är helt naturligt för denna växt. N’Joy behöver inte någon extra luftfuktighet utan mår bra i vanlig luft, men låt den gärna torka upp mellan vattningarna så den inte blir dränkt. N’joy!

Till växt här: https://www.plantredo.com/products/liten-epipremnum-n-joy

Klätterkalla ‘Brasil’

Med blad som påminner om Brasiliens flagga kan klätterkallan bli din alldeles egna (vilda) flaggstång. Placera den i halvskugga så hissar den sina gulgröna blad av sig själv. Ju mer luftfuktighet denna växt får desto större blad tenderar klätterkallan att producera. Den kan placeras i vanlig rumstemperatur men undvik drag och ställ inte klätterkallan i direkt solljus då bladen blir brända. Giftig för både djur och människor, men väldigt härlig att titta på! “Se men inte äta”, som man säger.

Till växt här: https://www.plantredo.com/products/klatterkalla-brasil


Tänk, att det kunde vara så ljuvligt att jobba hemifrån!

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.