Trendiga växter 2021

Precis som med mode finns det såklart trender inom växter, växters trendcykler tenderar dock att hålla väldigt mycket längre, tack och lov säger vi! Många retroväxter som varit populära på femtio, sextio och sjuttiotalet är lika heta idag. Exempel på dessa är Monstera, Fredskalla, Ampellilja, Svärmorstunga med flera.

Så även om du knappt kan göra fel när du inreder med växter, om du frågar oss! kommer här de hetaste växttrenderna för 2021, alltså för dig som vill vara en riktig Plantanista!

Mönstrade blad 
En trend vi sett växa sig stark redan under 2020 är växter med snyggt mönstrade blad. Den vågade väljer gärna växter med färgstarka kontrasterade bladmönster medan den lite mer minimalistiska går på mönstrade blad ton i ton. Växter med mycket färg och fantastiska mönster är Maranta, Calatheor, Silverkallor med flera. Satsa på en en växt med mönstrad blad och du kommer vara helt rätt 2021!  Mormorsväxter
Ni vet det där växterna som man mest av allt förknippar med mormors fönsterbräda, växter som Porslinsblommor, Begonior, Rosenkalla osv. Dessa är klassiker som är på tapeten igen och vi vill såklart ha de lika mysigt och ombonat hemma som mormor har det! Växterna känns eleganta, retro och hipster på samma gång och därför ska de såklart vara med på topplistan 2021!

 
Rosa Blad
Rosa har aldrig varit så hett som nu! och finns det någon finare färgkombination än rosa och grönt? även om grönt är skönt och allt det där så är det ju supersnyggt att bryta av det gröna med lite färg! Så självklart ska du satsa på minst en rosa växt under 2021. 

Klassiska växter 
Classics never die som man brukar säga, och visst är det så att vissa klassiker aldrig går ur tiden. Intresset för dessa växter svalnar aldrig och de har liksom en stående plats på trendlistan oavsett år. Växter som kvalar in i denna kategori är såklart Ficus Elastica, Monstera och Gullranka. Dessa växter är inte bara klassiska och supersnygga, utan också väldigt lättskötta vilket såklart är toppen då de står sig i alla tider! Variegerade växter   
Instagram och Pinterest fullkomligt väller över av drömmiga bilder på variegerade växter! dessa ska gärna vara med inslag av grönt och vitt men även gult och rosa är är helt rätt när det kommer till den variegerade växttrenden. Att en växt är variegerad betyder att bladen är flerfärgade och om du skaffa dig en växt med vita inslag lovar vi att du garanterat blir en en riktig plantanista!

Pastell drömmar
En av de största trenderna 2021 är definitivt skira blad i pastell färger. Ljust gröna, rosa och röda ögongodis till blad är något vi kommer se mycket av under 2021 och förhoppningsvis under en lång tid framöver. Caladium är en växt som varit borta från marknaden under nästan 20år men som gjorde stor comeback under 2020, och vi förstår varför! med sina stora skira pastellblad är den definitivt något utöver det vanliga. Även ovanligare sorter av Aglaonema finns i fantastiska pastellfärger, och vill du vara trendsetter i ditt eget hem borde du utan tvekan införskaffa en av dessa!

"Jag är inte besatt av växter, jag tycker bara att varje kvadratmeter behöver ha en"

Filippa Blancér - Grundare Plantredo