Växter och välmående - Plantredo

Växter och välmående

Vi har ett grundläggande behov av växter, i alla tider har och kommer vi vara beroende av växtlighet. Varför? jo för att växter förser oss med mat, medicin och renar luften vi andas...
Varför din växt mår dåligt Du läser Växter och välmående Tar ca 2 minuter att läsa Nästa Trendiga växter 2022

I början av 1990-talet så lanserade den amerikansk biologen, Edward Osborne Wilson teorin Biofili vilket betyder kärlek för liv. Han menade att människan har en medfödd fallenhet för att tycka om levande varelser och att vistas i naturen, och att detta har bidragit till vår överlevnad. 

Vi är övertygade om att Biofili är ett viktigt inslag i livet, tyvärr har urbaniseringen och all tid vi spenderar inomhus har bidragit till en större distans från denna idé. Vi tycker såklart inte att vi ska ersätta upplevelsen med att vara ute i naturen helt med krukväxter, men spenderar vi allt mindre tid utomhus måste vi såklart ta med naturen in för vårt välmående skull!

Att omges av växtlighet skapar ett lugn och är stress-reducerande, det ökar också ditt humör och förbättrar din fokus och kreativitet. Deprimerade och utmattade människor blir ofta rekommenderade att stoppa fingrarna i jorden, det vill säga att få lite skit under naglarna kan göra underverk för välmåendet. Att sköta om växter hjälper dig också att förstå vikten av att ta hand om dig själv och andra, din växt behöver regelbunden skötsel och kärlek precis som du och dina medmänniskor!

Slutsats: tar du hand om dina växter, så tar dina växter hand om dig. Fint va? 

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.