Växter för hemmakontoret - Plantredo

Växter för hemmakontoret

Att arbeta hemifrån kan vara fantastiskt men det kan också vara rätt trist och oinspirerande, varför då? jo för de flesta är inte hemmet den..
Därför älskar vi terrakottakrukor Du läser Växter för hemmakontoret Tar ca 2 minuter att läsa Nästa Krukväxter för badrummet

Att arbeta hemifrån kan vara fantastiskt men det kan också vara rätt trist och oinspirerande, varför då? jo för de flesta är inte hemmet den naturliga arbetsplatsen. Hemmet är ofta utformad för att spendera all den övriga tid som vi inte arbetar på, men i tider som dessa är vi allt fler som tvingats att arbeta hemifrån. Så varför inte göra det absolut bästa av situationen med lite (läs mycket) grönt!

Varför du bör ha växter på ditt hemmakontor

Växter gör både ditt hemmakontor snyggare och mer inspirerande samtidigt som växterna också skapar ett lugn och är stress-reducerande, det ökar ditt humör, förbättrar din fokus och kreativitet, är inte det argument nog så hjälper växterna dig dessutom med renare luft!

V
äxterna avdunstar fukt som bidrar till en högre luftfuktighet i våra annars ganska torra hem och kontorsmiljöer, samtidigt tar de upp damm och minskar statisk elektricitet från exempelvis datorer. Växterna tar också upp skadliga ämnen som koldioxid, formaldehyd, bensen, toluen, xylen, aceton och ammoniak samtidigt som de producerar syre och kvaliteten på din inomhusluft förbättras. Rätt så fantastiskt va?

Så hur ska du tänka när du inreder ditt hemmakontor med växter?

Det första du bör tänka på är vilka ljusförhållanden du kan ge dina växter. Det vill säga, är det mycket, lite eller lagom med ljus vid din arbetsplats? välj sedan växter därefter. Har du ett litet skrivbord kan du välja att ställa lite mindre växter på själva skrivbordet och placera större växter på exempelvis golv, fönsterbrädor, hyllor, hurtsar osv.

Alla gröna växter har luftreningsförmågor men vissa är lite duktigare än andra och detta kan såklart också vara till fördel att ha i åtanke när du ska skapa din gröna oas till arbetsplats. Xylen & Toluen är skadliga ämnen som finns i datorer och annan elektronik och några växter som kan hjälper dig att rena luften från detta är Benjaminfikus, Ormbunke, Kantdracena, Fredskalla och Rosenkalla.

Så vad väntar du på, nu är det bara att köra igång och pynta ditt hemmakontor med grönt! och du, 
glöm inte bort att när det kommer till växter är det more is more som gäller!

Klicka här för att komma till alla växter för hemmakontoret.

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.