"Less is bore" med Christopher - Plantredo

"Less is bore" med Christopher

Denna vecka har #mittdjungelrum fått en liten home tour hos Stockholmsbon Christopher, han är en växtälskare av rang och utöver grönt gillar han byggnader, 1800-tals inredning och lever efter mottot "less is bore".
Gult och grönt hos Irene Du läser "Less is bore" med Christopher Tar ca 3 minuter att läsa Nästa "Växterna fick mig att må bra igen" - Nicole
Hemma hos är en intervju-serie där Plantredo träffar plantfluencers i deras hem, vi frågar dem om deras bästa tips och råd gällande växter och hur de inreder med grönt.
Denna vecka har vi fått en liten home tour hos Stockholmsbon Christopher, han är en växtälskare av rang och utöver grönt gillar han byggnader, 1800-tals inredning och lever efter mottot "less is bore".

Hej Christopher vilket makalöst grönt snyggt hem du har! kan du berätta lite om dig själv?

Tack! Jag är 29 år och bor i Stockholm, är besatt av allt grönt och älskar ljust trä och 1700-talsböcker. På dagarna jobbar jag på Stadsarkivet, annars går mycket av min tid åt att cykla runt i Stockholm och titta på byggnader. Eller fixa och dona i min lägenhet - måla om, kånka runt möbler, plantera om växter, och att bada!

Hur tänker du när du inreder med växter?

Som någon som länge älskat 1800-talsinredningar och slott går jag efter talesättet ”less is bore” in med saker, skövla runt lite och sedan finner allt sin plats tillslut.

Generellt vill jag ha det ljust, utan att det ska vara vitt. Dova färger som drar lätt åt grönt, trä, och helt plötsligt passar alla typer av gröna växter in. Jag vill gärna ha växter som tar plats, som kan ersätta en stor möbel eller konst.

För någon mindre växt-erfaren som vill skapa ett lika grönt hem som du har, vilka råd skulle du ge hen?

Bara börja! Men köp rätt växter, det är alltid tråkigt när dracaenan från IKEA torkar ut eller när orkidéerna tappar sina blommor efter två dagar - det gör dem även hos mig! Kör på gullrankor, monsteror, ampelliljor och tradescantia. Då går det inte fel. Och vattna gärna för lite än för mycket. 

Hur många växter har du hemma?

För många faktiskt! 102st, men om jag räknar bort några chiliplantor som bara är för säsongen, så 90. Jag tror jag ska försöka banta ner till ca 70, kanske tar några till jobbet...

Vilken är din favoritväxt och varför? 

Måste nog säga gullranka (epipremnum aureum)! Den är vanlig, lättskött, jättefin och kan ta över ett helt rum. Så håller jag på att få till en gullranke-gardin till dörren in till mitt badrum.

Vilka är dina bästa växt-tips och trix?

Fråga om sticklingar från folk du känner. Alltid väldigt tillfredställande att se en växt bli stor från att den varit väldigt liten. Och flytta runt dina växter! Det blir mycket roligare hemma då.

Tack Christopher för att vi fick kika in i ditt tjusiga hem, vi håller definitivt med om att less is bore när det kommer till växter! vill ni se mer av Christophers gröna hem och gamla böcker spana in honom på Instagram @thistlegrass 🌿

Relaterade Produkter

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.