"Växterna fick mig att må bra igen" - Nicole - Plantredo

"Växterna fick mig att må bra igen" - Nicole

Denna vecka har vi fått kika in hemma hos Nicole som efter bara drygt en månad öppet har hunnit bli stamkund hos oss Plantredo, bra jobbat tycker vi! Nicole bor på Telefonplan, hon är en fritidspedagog som brinner för att hjälpa barn och som har fått uppleva den helande effekten av växter...

"Less is bore" med Christopher Du läser "Växterna fick mig att må bra igen" - Nicole Tar ca 2 minuter att läsa Nästa Terrakotta & Rotting hemma hos Emma
Hemma hos är en intervju-serie där Plantredo träffar plantfluencers i deras hem, vi frågar dem om deras bästa tips och råd gällande växter och hur de inreder med grönt.

Hej Nicole, vilket grönt snyggt hem du har! kan du berätta lite om dig själv och vad växter betyder för dig? 

Hej jag heter Nicole och bor på Telefonplan i Stockholm. Jag bor med min katt Iris och sambo Gustav. Jag arbetar som fritidspedagog och brinner för att hjälpa barn och se dem utvecklas. Växter är inte bara snyggt att inreda med hemma, för mig har de även haft en helande effekt. Tidigare detta år blev jag sjukskriven pga av stress. Jag spenderade mycket tid hemma, och att fylla hemmet med växter och att påta med dem blev en meningsfull sysselsättning för mig, växterna fick mig att må bra igen. Jag är otroligt glad att jag hittade detta intresse! 


Hur tänker du när du inreder med växter?

Hmm svår fråga.. men jag går på känsla och efter hur mycket ljus växterna vill ha sen tycker jag om att placera växterna i olika höjder. Ibland tröttnar jag på att ha mina växter på samma ställe och då gör jag en total växtmöblering för att det ska hända lite i hemmet!

Hur många växter har du hemma?

Jag har länge haft en växt per kvadratmeter (vi bor på 51 kvm) men när jag hittade Plantredo så har det blivit många tillskott till min växtfamilj. Nu tror jag att jag har runt 70 and still counting.

Om du måste välja en växt vilken väljer du då och varför? 

Garderobsblomma helt klart!! Den är så himla snygg med sina mörkt gröna blad och är lika fin som bebis eller med 1 meter långa stjälkar och bäst av allt den är lättare att sköta om än en kaktus! 

Vart hämtar du din växtinspiration från? 

Plantredo såklart! och andra växt-konton på Instagram och Pinterest.

Tack Nicole för pratstunden och för att vi fick ta del av ditt jättefina hem. Vi är superglada över att ha dig som stamkund och att växterna fått dig att må bra igen!

Relaterade Produkter

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.