Terrakotta & Rotting hemma hos Emma - Plantredo

Terrakotta & Rotting hemma hos Emma

Vi får kika in hemma hos Emma som är 33 jordsnurr, bor i Karlstad, är mitt uppe i husrenovering och är fullkomligt tokig i växter!
"Växterna fick mig att må bra igen" - Nicole Du läser Terrakotta & Rotting hemma hos Emma Tar ca 3 minuter att läsa Nästa Malin's palettblad
Hemma hos är en intervju-serie där Plantredo träffar plantfluencers i deras hem, vi frågar dem om deras bästa tips och råd gällande växter och hur de inreder med grönt.
Den här veckan får vi kika in hemma hos Emma som är 33 jordsnurr, bor i Karlstad, är mitt uppe i husrenovering och är fullkomligt tokig i växter!

Hej Emma så grönt och skönt du bor! Kan du berätta berätta lite om dig själv och om din förkärlek till växter?

Jag heter Emma, är 33 år och är fullkomligt tokig i växter! Jag är ifrån västkusten, men flyttade till kärleken i Karlstad för 2 1/2 år sedan. Jag jobbar inom vård och omsorg och när jag inte vårdar människor är det mina växter som står i fokus! I somras köpte vi hus och den stora flytten gick i juli. Renovering och ombyggnad står på schemat och just nu står mina gröna vänner lite huller om buller! Jag jobbar mentalt med att det är tillfälligt. 

Hur tänker du när du inreder med grönt?

Jag tänker ofta ju fler desto snyggare, haha! och sen köper jag gärna hyllor till väggarna och fyller dem med växter. Det gör att det känns ombonat och ger ett maffigt intryck. Jag älskar även att kombinera växter, terrakotta och rotting.

Hur många växter har du hemma? 

Oj, tror det är dags att räkna igen. Vänta ett tag! Om jag räknade rätt 72 stycken.

Vad är det bästa med växter enligt dig?

Det bästa med växter är lugnet dem ger. Återhämtning är viktigt för mig och när jag är omgiven av växter känns den enklare att få samtidigt som växterna gör att jag andas renare luft här hemma. Sen är ju stunderna när det kommer nya blad oslagbara, det är så jäkla kul!

Vilken är din favoritväxt och varför? 

Det måste nog ändå vara kaktus. Så otroligt tålig och alla olika former som finns är ju underbara. Jag drömmer om att resa till sydvästra USA och få se Saguarokaktus. Vilka maffiga skapelser!

Om du måste välja Palettblad eller Elefantöra? 

Jäklar vad svårt! Älskar bägge plantorna. Men ett riktigt stort och buskigt Palettblad med sina vackra färger är svårslaget! Så om jag måste, så väljer jag Palettblad. 

Tack Emma för att vi fick titta in mellan hammarslag och byggdamm och för att du delade med dig av  dina tankar kring växter och inredning. Vi önskar dig all lycka med husrenoveringen och vi kikar gärna igen när ni är klara! Vill ni bli mer inspirerade av Emmas gröna stil spana in henne på Instagram-kontot @byelw_ 🌿

Relaterade Produkter

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.