Gult och grönt hos Irene - Plantredo

Gult och grönt hos Irene

Som nummer två ut i hemma hos är Irene, hon bor i en gul djungel i Örebro och har så gröna fingrar att hennes växter hemma växer som ogräs. Häng med och kika in i hennes grön gula hem och ta del av hennes allra grönaste tips..
Hemma hos Anna Du läser Gult och grönt hos Irene Tar ca 4 minuter att läsa Nästa "Less is bore" med Christopher
Hemma hos är en intervju-serie där Plantredo träffar plantfluencers i deras hem, vi frågar dem om deras bästa tips och råd gällande växter och hur de inreder med grönt.

Hej Irene, vilket glatt och härligt hem du har! Vi och läsarna är nyfikna på vem det är som bor i detta sköna grön, gula hem kan du berätta lite om dig själv?

Hej och tack! jag heter Irene, är 28 år och bor i Örebro med min katt Maia. Är ursprungligen från Finland men flyttade till Sverige och Örebro för att plugga, gillade stan och blev kvar. Jobbar just nu som receptionist och med marknadsföring på ett hotell.

Mitt växtintresse började gro redan som liten, då min mamma var väldigt intresserad av växter och odling. Jag minns att jag ofta plockade stora buketter med blommor till mamma när jag ville göra henne glad, och när vi besökte blomaffärer fick jag ta av det överblivna blommorna och göra egna små buketter.

Min mamma dog tyvärr i cancer när jag var 7 år, och efter det stannade mitt växtintresse av fram tills maj 2018 då jag flyttade till mitt nuvarande hem. Jag ville ha växter som en inredingsdetalj eftersom jag tycker det är både snyggt och rogivande. Började med några stycken, men insåg rätt snabbt att min lägenhet i princip har perfekt ljus och jag verkar ha rätt gröna fingrar trots allt, eftersom allting växte som ogräs! Plötsligt hade jag visst en djungel här hemma, haha!

Hur tänker du när du inreder med växter?

Jag köper de växter jag vill ha, sedan försöker jag lista ut hur jag ska få plats med dem..skämt åsido. Jag jobbar med att skapa olika nivåer med till exempel piedestaler, böcker, amplar och lådor. Jag tycker det ger ett snyggare intryck än att ställa alla växter rakt upp och ner på en plan yta, och man får dessutom plats med fler växter.

Hur många växter har du hemma?

101 inomhus och 19 på balkongen. Jag förstår inte hur jag får plats med dem i en tvåa på 54 kvm, haha!

Vilken är din favoritväxt och varför?

Har många favoriter, men min absoluta favorit är helt klart mina alocasia gageana Pelle! Köpte honom i maj 2018 och han älskar verkligen livet! Han växer som ogräs och är just nu 160 cm bred och 145 cm hög och har gett mig fyra bebisar hittills!

Vilka är dina bästa växttips?

Bara go for it! Växter är tåligare än man tror och dör någon så kan man lära sig av det. Finns massor av bra och trevliga grupper på Facebook där man kan diskutera med likasinnade och få tips och inspiration. Har man svårt med vattningen så rekommenderar jag att köra en fuktmätare! jag skaffade nyligen en trots att jag inte haft några större problem med vattning, men det är så smidigt!

Hur kommer det sig att du älskar gult så mycket? och om du måste välja gult eller grönt?

Jag minns att jag för sisådär 10 år sedan när jag spelade volleyboll som mest, alltid tänkte att om jag någon gång skulle starta en egen klubb skulle matchtröjorna minsann vara gula och gröna! gul är en glad och energirik färg som påminner om solen, därför älskar jag färgen och det känns som att jag har sol året runt i min gula lägenhet. Välja mellan gult eller grönt? Går det ens, haha! Jag kör en fuling och säger gult i inredning och grönt på växter.

Tack Irene för att vi fick kika in i ditt färgsprakande fina hem och för att både du och ditt hem är riktiga stämningshöjare! om du efter den här intervjun börjat älska grönt och gult lika mycket som Irene följ henne på @yellow.jungle 🌿

Relaterade Produkter

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.