Hemma hos Anna - Plantredo

Hemma hos Anna

Vi träffar Anna 26 år som har haft ett växtintresse sedan ungefär tre år tillbaka. Bor med sin man, deras katt och många växter. Läs hela intervjun med Anna här...
Växtnäring - bra eller onödigt? Du läser Hemma hos Anna Tar ca 3 minuter att läsa Nästa Gult och grönt hos Irene
Hemma hos är en intervju-serie där Plantredo träffar plantfluencers i deras hem, vi frågar dem om deras bästa tips och råd gällande växter och hur de inreder med grönt.

Först ut är Anna och hon älskar grönt lika mycket som vi gör! Trevlig läsning 🌿

Hej Anna vilket fantastiskt fint hem och ursnygga växter du har! kan du berätta lite om dig själv och din passion för växter?

Hej! Anna heter jag som sagt, jag är 26 år gammal och har haft ett växtintresse sedan ungefär tre år tillbaka. Bor med min man, vår katt, och våra växter. Har turen att få jobba med mitt största intresse - jag är butiksbiträde på en stor handelsträdgård där jag även är ansvarig för krukväxter och sociala medier. Ett drömjobb som jag är otroligt tacksam för! 

Hur tänker du när du inreder med växter?

Jag försöker att placera växterna i olika nivåer för att skapa djup. Blombord, pallar och piedestaler är kanon till just detta. Jag fyndar nästan allt sådant på loppis! 

Försöker även jobba med kontraster - en småbladig, brokig växt bredvid en storbladig, mörkgrön skapar liv och bryter av fint. Älskar även hängande växter och låter dem gärna välla ut över skåp eller hänga fritt i amplar. 

Hur många växter har du hemma?

Jag har faktiskt sålt av en hel del här hemma den senaste tiden, ett tag hade jag över 100 växter men försöker nu att endast behålla de jag verkligen tycker om. Dels hinner jag inte riktigt med och dels har jag märkt att jag mår som bäst i mitt hem när det inte är alldeles för rörigt och plottrigt, även om jag ändå vill behålla den gröna djungelkänslan. I dagsläget tror jag att vi har runt 40 växter här hemma. Men jag är alltid på jakt efter nya, och önskelistan är lång. 

Vilken är din favoritväxt och varför? 

Homalomena rubescens! Underskattad och lättskött. Djupt gröna, hjärtformade blad med fin textur, snabbväxande, tacksam, kräver inget särskilt... Älskar min! 

Annas favvo växt, är en fager en!

Vilka är dina bästa växttips? 

Grönsåpa är bra till det mesta. Spä med vatten och spraya för att behandla ohyra, fungerar även i förebyggande syfte. Ger även en fin, naturlig glans till bladen! 

 

Tack Anna för att vi fick kika in i ditt fabulösa gröna hem och för alla toppentips du delat med dig av! Glöm för tusan inte att kika på hennes Instagram @littleandlush för att njuta av hennes fina bilder och för att bli ännu mer inspirerade till att inreda grönt!

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.