Skötselråd Strandkastanj - Plantredo

Skötselråd Strandkastanj

Strandkastanj, även kallad Money tree har sitt ursprung i blanda annat Brasilien och Mexico och har blivit en riktig klassiker i svenska hem..
Skötselråd Hoya Du läser Skötselråd Strandkastanj 1 minut Nästa Skötselråd Aglaonema

Strandkastanj är en trendig och dekorativ växt inte minst för sina ofta flätade stammar. Den kallas Money tree på engelska och heter Pachira aquatica på vetenskapligt språk, den har sitt ursprung i blanda annat Brasilien och Mexico och har kommit och blivit en riktig favorit i svenska hem. Den har ett palmliknande utseende och enligt kinesisk feng shui tradition ska denna växt bringa sin växtförälder lycka, bara av den anledningen måste man ju ha en hemma! 

Skötselråd
Standkastanjen föredrar att stå ljust men inte i direkt solljus, det går även bra att placera den i halvskugga. Vattna måttligt vår till höst och mindre under vinterhalvåret, och låt den torka upp mellan vattningarna. Skippa gärna näringen under första året, sen kan du ge din strandkastanj näring 1-2 gånger i månaden vår till höst men skippa det helt under vinterhalvåret. 

Relaterade Produkter

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.