Skötselråd Silverkalla | Plantredo

Skötselråd Silverkalla

Silverkalla är en skuggväxt som härstammar från Filippinerna och är en toppenväxt för dig som bor mörkt och har svårt att få dina växter att överleva.

Silverkalla är en skuggväxt från Aglaonema släktet som härstammar från Filippinerna och är en toppenväxt för dig som bor mörkt och har svårt att få dina växter att överleva, eller kanske gillar du bara att inreda med växter längre in i rummen, även för dig är detta den perfekta växten! Silverkallan vill nämligen stå skuggigt och trivs i mörka hörn, skuggig placering är lika med ännu vackrare blad när det kommer till just denna snygging till växt. 

Skötselråd
Silverkallan är en tålig växt som inte alls ställer höga krav på dig som växtförälder. Den kan placeras i allt från ljust, halvskugga till skugga trots att den föredrar skuggiga platser. Naturligt lever den i en varm och fuktig miljö i täta skogar, därför är den känslig för direkt solljus och kalla drag. Du behöver inte vattna din Silverkalla allt för mycket eftersom den ofta är placerad lite mörkare. Håll gärna jorden lätt jämt fuktigt, även om den tål att torka upp. Spraya gärna bladen då och då och klippa bort eventuella blommor, efter blomning kan den nämligen få små röda bär och dessa är giftiga!

Relaterade Produkter

Silverkalla
249 kr

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.