Skötselråd Aglaonema - Plantredo

Skötselråd Aglaonema

Silverkalla är en skuggväxt som härstammar från Filippinerna och är en toppenväxt för dig som bor mörkt och har svårt att få dina växter att överleva.
Skötselråd Strandkastanj Du läser Skötselråd Aglaonema Tar ca 2 minuter att läsa Nästa Sötselråd Fönsterfikus

Aglaonema är en skuggväxt som härstammar från Filippinerna och är en toppenväxt för dig som bor mörkt och har svårt att få dina växter att överleva. Eller kanske gillar du bara att inreda med växter längre in i rummen, även för dig är detta den perfekta växten! Aglaonema finns i många olika sorter med allt från rosa, vita och gröna blad. De gröna sorterna kallas ofta för Silverkalla på svenska, de olika sorterna föredrar dock lite olika ljusförhållanden. De gröna Aglaonema vill gärna stå skuggigt och trivs i mörka hörn, den skuggig placering är lika med ännu vackrare blad. Det ljusare och mer färgglada sorterna med vita och rosa inslag föredrar där emot en ljus till halvskuggig placering men undvik direkt solljus. 

Skötselråd
Silverkallan är en tålig växt som inte alls ställer höga krav på dig som växtförälder. Den kan placeras i allt från ljust, halvskugga till skugga. Naturligt lever den i en varm och fuktig miljö i täta skogar, därför är den känslig för direkt solljus och kalla drag. Du behöver inte vattna din Silverkalla allt för mycket eftersom den ofta är placerad lite mörkare. Håll gärna jorden lätt och jämt fuktigt, även om den tål att torka upp. Spraya gärna bladen då och då och klippa bort eventuella blommor, efter blomning kan den nämligen få små röda bär och dessa är giftiga!

Relaterade Produkter

Silverkalla
215 kr

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.