Skötselråd Hoya - Plantredo

Skötselråd Hoya

Hoya är det latinska namnet för Porslinsblomma och det är ett släkte som innefattar flera hundra arter med stor variation i färg och form. Den har sitt ursprung från bland annat Asien och Australien...

Hoya har blivit både en populär och trendig växt i de svenska hemmen och den har gjort lite av en come back senaste åren. Inte konstigt då den är både lättskött och snabbväxande krukväxt som ger långa vackra rankor som du kan binda upp, låta klättra eller hänga fritt. Under perioder blommar Hoyan med små blommor hängande i klasar vackra som skört porslin.  

Skötselråd
Eftersom Hoya som många andra krukväxter är en tropisk växt tycker den om värme och fukt. Så se till att hålla jorden lätt och jämt fuktig och att den inte står i kalla drag under vinterhalvåret. Placera din Hoya i halvskugga eller ljust men undvik direkt solljus. Om du ger din Hoya en skvätt näring vår till höst kommer den älska dig lite extra och vem vet kanske bjuder den på en extra porslinsblomma eller två!

Relaterade Produkter

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.