Skötselråd Murgröna - Plantredo

Skötselråd Murgröna

Murgrönan (Hedera helix) växer naturligt i mellersta Europas lövskogar men förekommer även vilt i Sverige, den gillar att klättra på trädstammar och klippor men även på husväggar och spaljéer...
Skötselråd Asplenium Dimorphum Du läser Skötselråd Murgröna 1 minut Nästa Skötselråd Hoya

Denna klätterväxt är inte bara fin att vila ögonen på utan förr i tiden användes den som medicinväxt som hjälpte till att lösa slem vid olika inflammationer i andningsorganen, även idag används det verksamma ämnet som grund i modern medicin. Men få nu inte för dig att koka ihop någon medicin själv, den är nämligen giftig att förtära och kan orsaka irritation på hud!

Skötselråd
Murgrönan kan stå i allt från skuggit till ljust men gillar inte att sola så slipper helst direkt solljus! Håll gärna jorden lätt och jämnt fuktig och spraya bladen ofta för att undvika spinn som gillar murgröna som står torrt. Murgrönan föredrar utomhus klimat så ställa gärna ut din murgröna på balkongen vår till höst!

Ps. det är superlätt att ta sticklingar på murgröna - klippa av en liten gren och sätt i en liten vas, simple as that! den får snabbt rötter och är dessutom supergullig under tiden den står i din lilla vas.

Relaterade Produkter

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.