Skötselråd Rhaphidophora Tetrasperma - Plantredo

Skötselråd Rhaphidophora Tetrasperma

Rhaphidophora Tetrasperma eller Mini Monstera som den också brukar kallas har snyggt sicksack formade blad vilket gör att den ser ut som Monstera deliciosas avlägsne släkting...
Skötselråd Dr Westerlund Du läser Skötselråd Rhaphidophora Tetrasperma Tar ca 2 minuter att läsa Nästa Skötselråd Peperomia

Rhaphidophora Tetrasperma är inte bara supersnygg den är också mycket lättskött vilket gjort den till en riktig trendväxt. 

Skötselråd
Rhaphidophora Tetrasperma vill gärna stå på en halvskuggig till ljus plats, men direkt solljus tycker den inte om! Den klarar även av att stå på en skuggig plats, vilket betyder att du har många möjligheter när du inreder med din Rhaphidophora. Vattna
 rejält men låt den torka upp lätt mellan vattningarna, alltså den vill inte stå i fuktig jord men den vill inte heller torka upp så jorden känns snustorr, lätt som en plätt eller hur! Plantera den i vanlig blomjord gärna med extra dränering som perlite, pimpsten eller små lecakulor och näring kan du en gång i månaden från tidig vår till höst. 

Då Rhaphidophora Tetrasperma är en rankande växt den superlätt att ta sticklingar från, så du kan fylla ditt hem med denna underbara växt! Tar du ett eller några toppskott på din Rhaphidophora kommer du dessutom få en ännu frodigare och fylligare växt, win win liksom!

Tips! När du tar dina sticklingar se till att få med en liten luftrot, dessa ser ofta ut som små knölar längst stammen. Ur luftrötterna kommer dina sticklingar snabbt kunna skapa ett litet rotsystem från. 

Relaterade Produkter

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.