Skötselråd Dr Westerlund - Plantredo

Skötselråd Dr Westerlund

Dr Westerlund är en doftpelargon som fått sitt fina namn av just en doktor vars namn var Ernst Westerlund...
Skötselråd Anthurium Du läser Skötselråd Dr Westerlund Tar ca 2 minuter att läsa Nästa Skötselråd Rhaphidophora Tetrasperma

Doktor Westerlund menade att växten och den fantastiska doft den avger skulle påskyndade de sjukas tillfrisknad och placerade därför ut dessa i patienternas rum. Och vi kan ju såklart inte annat än att hålla med doktor Westerlund i sitt resonemang kring växter och välmående!

Skötselråd
Så hur ska du ta hand om din kära Dr Westerlund? Jo det ska vi tala om för dig! Som den Pelargon hen är älskar den ljus, gärna massor av ljus och ett söderfönster är ingen dum ide! men varma vår och sommardagar får man se upp så att det inte blir för varmt för Doktorn. Har du en ljus balkong eller altan kommer den trivas som fisken i vattnet under vår och sommar månaderna!

Vattna gärna mycket men var noga med att låta hen torka upp nästan helt mellan vattningarna, skulle du råkat vattna för lite kommer hen tala om det för dig genom att slokna och resa sig upp vid vattning igen. Plantera om din Westerlund på våren i vanlig blomjord gärna med extra perlite i. Pelargon är en säsongsväxt som växer och frodas från vår till höst och under de mörka månader vill den allra helst vila i en kall men ljus källare eller uterum för att till nästa vår tas fram igen! 

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.