Skötselråd Anthurium - Plantredo

Skötselråd Anthurium

Anthurium är ett växtsläkte inom kallafamiljen och i just denna familj finns över tusen arter, inte illa va..? 
Skötselråd Prickblad Du läser Skötselråd Anthurium 1 minut Nästa Skötselråd Dr Westerlund

Anthurium är ett växtsläkte inom kallafamiljen och i just denna familj finns över tusen arter, inte illa va? De flesta arterna har sitt ursprung i tropiska delar av Sydamerika. Då det finns så otroligt många arter inom denna familj varierar kan utseendet variera i både färg och form. Släktet karaktäriseras dock av sina nätlikt bladnerver och sina hölsterblad som finns för att locka till sig pollinerare. Anthurium är även som många andra kallor en väldigt flitig luftrenare, det vill säga både snygg och smart, inte alla som kan skryta med det!

Skötselråd
Eftersom Anthurium är en tropisk växt, vill den gärna att du efterliknar det klimatet för bästa förutsättningarna. Den vill därför stå ljust till halvskugga, få bladen sprayade då och då och att du håller jorden lite lätt fuktig. En skvätt näring en gång i månaden vår till höst tackar den inte nej till och plantering i vanlig blomjord går alldeles utmärkt att plantera i. Ger du din Anthurium dessa förutsättningar kommer ni få ett långt och lyckligt liv ihop!

Relaterade Produkter

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.