Skötselråd Peperomia - Plantredo

Skötselråd Peperomia

Peperomia är växtsläktet med oändligt många utseenden! ovala, runda, hjärtformade, stora, små, gröna, röda, lila, varigerade...
Skötselråd Rhaphidophora Tetrasperma Du läser Skötselråd Peperomia Tar ca 2 minuter att läsa Nästa Skötselråd Monstera

Ja du hör ju vilken variation på blad det olika Peperomia sorterna kan bjuda på. Du skulle utan problem kunna fylla ett helt hem med bara Peperomia utan upprepning, inte illa va? och dessa är inte bara supersnygga och varierande i sitt utseende de ställer också väldigt lite krav på dig som växtförälder och om inte det är skönt så säg!

Skötselråd
Peperomia älskar ljus men se upp för allt för stark sol som kan bleka bladen! Ett fönster i öst eller väst under vår och sommar och ett söderfönster under vintern brukar vara optimalt för en Peperomia. Även om Peperomian föredrar ljust så går även halvskuggiga lägen också alldeles utmärkt. Som det tjocka bladen antyder så är Peperomia duktig på att lagra vatten i bladen därför behöver du inte vattna den allt för ofta. Under vår och sommar ungefär varje till varannan vecka och under vintern ca en till två gånger i månaden. Vattna rejält men var noga med att låta den torka upp mellan vattningarna. Men tänk på att sorter med tunnare blad dricker gärna lite oftare än sorter med fetare blad. 

När du planterar din Peperomia välj en väl dränerad jord eller blanda i extra dränering i form av sand, perlite eller torv. Växtnäring kan du ge från tidig vår till höst ca en gång i månaden. Peperomia älskar att bo trångt och växter ur sin kruka långsammare än andra krukväxter så du behöver inte jäkta med omplantering. Vill du kan plantera om din Peperomia en gång om året för att den ska få frisk och näringsfylld jord men du behöver för den saken skull inte byta till en större kruka. 

Relaterade Produkter

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.