Skötselråd Syngonium - Plantredo

Skötselråd Syngonium

Pilspetsranka, Gåsfot, Fingerranka, Urskogens slinga eller varför inte Kaninöron och såklart Syngonium på latin, ja du hör ju kärt barn har många namn!

Självklart ska en så snygg växt ha så många namn. Syngonium finns dessutom i många olika sorter som varierar i både färg och form och finns bland annat i ljusgrön, vit, rosa och variegerade varianter. Syngonium är en lättskött växt och passar därför perfekt till nybörjaren, men då den finns i en mängd olika sorter och där ibland dom riktiga rariteter passar den även utmärkt för den inbitne växtnörden. Den växer snyggt i rankor och har blad liknande en pilspets. En riktig toppenväxt med andra ord!

Skötselråd
Placera din Syngonium på en ljus till halvskugg plats, men undvik gärna sol då bladen kan mista sin vackra färg. Håll jorden lätt och jämn fuktig, även om den  klarar att torka upp lätt. Har du glömt vattna den kommer den säga till dig genom att slokna. Bra att tänka på är att denna skönhet är giftig att förtära så håll hungriga små barn och djur borta från din Syngonium.

Relaterade Produkter

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.