Skötselråd Älghornsbräken - Plantredo

Skötselråd Älghornsbräken

Älghornsbräken eller Platycerium bifurcatum som är denna lite udda växt vetenskapliga namn är en tropisk växt som härstammar från Sydöstra Asien och Australien där den normalt sett växer och frodas i regnskogsområden...
Skötselråd Syngonium Du läser Skötselråd Älghornsbräken 1 minut Nästa Skötselråd Randbegonia

Den importerades redan under 1800-talet till Europa och blev snabbt en populär krukväxt. Sitt fina namn har den fått pga att bladen påminner om en älgs horn. Denna bräken har ludna grön gråa blad, som ej ska missta för att vara damm. Det ludna på bladen är nämligen ett skyddande vaxskikt och denna primadonna till växt vill helst inte du fingrar allt för mycket på dennes blad. Utöver de älghorns liknande bladen har växten också runda bruna stödblad, dessa ska ej klippas bort då det ger stöd åt de långa spretiga bladen. Men om du ger din älghornsbräken tillräckligt med utrymme kan bladen bli mer än en halvmeter långa, inte dåligt va?

Skötselråd
Älghornsbräken vill placeras i skugga till halvskugga men inte i direkt sol. Fönster mot öst eller väst är optimalt. Vattna regelbundet och håll jorden lätt fuktig. Duscha gärna bladen speciellt om luften är torr, men undvik att torka eller peta på bladen. Den bor gärna i barrjord.

Relaterade Produkter

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.