Skötselråd Fredskalla - Plantredo

Skötselråd Fredskalla

Fredskallan har inte bara ett tjusigt namn och vackra vita blommor den har fantastiska egenskaper också, då den anses vara den främsta luftrenande och luftfuktande krukväxten. Alltså både snygg och välgörande, hur bra?
Skötselråd Aloe Vera Du läser Skötselråd Fredskalla Tar ca 2 minuter att läsa Nästa Skötselråd Fjädersparris

Fredskallan renar nämligen luften från flertalet skadliga ämnen som bensen, formaldehyd, trikloretylen, xylen, toluen, aceton, alkohol och ammoniak. Detta är föroreningar som utsöndras med tiden från material vi har i våra hem, det kan vara material som plaster, målarfärg, textilier och elektronik. Fredskallan stora blad avger också mycket vattenånga, vilket gör Fredskallan till en effektiv luftfuktare. Att den avger fukt gynnar också vår ofta väldigt torra inomhus luft, vilket är toppen för luften vi andas in men också för hud och hår, win, win, win alltså! 

Skötselråd 
Fredskallan eller Spathiphyllum wallisii som är dess vetenskapliga namn är ursprungligen en sumpväxt, vilket betyder att den har ett stort behov av vatten. Du behöver inte nödvändigtvis efterlikna en sumpmark åt din Fredskalla men fuktig jord vill den ha. Om du ger din Fredskalla för lite vatten kommer hon tydligt indikera på att hon är törstig då bladen börjar slokna. Fyll på ordentligt med vatten och bladen kommer resa sig igen och allt är förlåtet. 


När det kommer till placeringen av din Fredskalla har du många möjligheter då hon faktiskt trivs i de flesta lägena, förutom i direkt solljus. Ljust, halvskugga och skugga går alltså finemang! men som alltid med växter kommer din Fredskalla att växa efter ljuset den får, en växt som får mindre ljus tar alltså mer tid på sig att växa. Näring vill den gärna ha en skvätt en gång i månaden vår till höst men skippa näringen helt under vinterhalvåret.  

Relaterade Produkter

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.