Skötselråd Aloe Vera - Plantredo

Skötselråd Aloe Vera

Aloe Vera är en växt som länge använts i medicinskt syfte, man tror att den började användas så tidigt som 300-talet f.Kr. Det är den klibbiga gel..

 

 

Skötselråd Sansevieria Du läser Skötselråd Aloe Vera Tar ca 2 minuter att läsa Nästa Skötselråd Fredskalla

Aloe Vera är en växt som länge använts i medicinskt syfte, man tror att den började användas så tidigt som 300-talet f.Kr. Det är den klibbiga gel-liknande saften som finns i bladen som anses ha en läkande effekt och som vi idag använder i många olika produkter. Förr användes Aloe Vera i läkemedel men idag användes den mycket i hudvård och kosmetika och du kan hitta denna mirakel gel i allt från salvor, geler, smink, solskydd till tvål och schampo. Den näringsfyllda gelen innehåller en massa bra som t ex inflammationshämmande enzymer, massvis av vitaminer som A, B, C och E vitamin men också mineraler, enzymer och aminosyror, kan en växt bli mer fantastisk? Så den är alltså inte bara vacker att titta på den är även otroligt användbar!

Och du, skulle du en fin sommar dag råka sitta och sippra iskaffe i solen aningen för länge, bryt av en bit av din Aloe Vera och stryk på lite av gelen som så snällt både kyler, återfuktar och lindrar rodnaden på din solbrända hud!

Skötselråd 
Aloe Vera är en mycket lättskött växt och den ställer därför inte så höga krav på dig som växtförälder. Men några riktlinjer finns det såklart - placera din Aloe Vera i allt från halvskugga till direkt solljus. Vattna gör du sparsamt, under vår till höst inte mer ett par gånger i månaden och under vinter halvåret låter du den vila från vatten. Jorden skall också torka upp ordentligt mellan vattningarna, annars riskerar dina planta att ruttna. Eftersom hen inte är särskilt törstig kan du med gott samvete åka på semester utan att oroa dig allt för mycket. När du planterar din Aloe Vera använd väldränerad jord och blanda gärna upp jorden med sand, sten eller lecakulor. 

Ps. Aloe Vera skjuter ofta ifrån sig små bebis skott som du kan separera från moderplantan och plantera i egen kruka och voilá, du ännu fler växter hemma!

Relaterade Produkter

Aloe Vera
159 kr

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.