Skötselråd Svärmorstunga - Plantredo

Skötselråd Svärmorstunga

Sansevieria, svärmorstunga, bajonettlilja eller snake plant, kärtbarn har många namn. Den härstammar från Sydafrika, Tanzania och Kongo och är en otroligt tålig och lättskött växt, som sällan angrips av ohyra..
Skötselråd Alocasia Du läser Skötselråd Svärmorstunga Tar ca 2 minuter att läsa Nästa Skötselråd Aloe Vera

En annan fördel med denna sköna gröna är att den är en av de bättre luftrenarna du kan ha i ditt hem. Den arbetar för fullt för att ta upp bensen, formaldehyd och trikloretylen från luften, samt koldioxid nattetid, allt för att du ska få så hälsosam luft som möjligt hemma!

Skötselråd

Du har många möjligheter när du inreder med Svärmorstunga för den trivs nämligen på platser där det är allt från sol till skugga. Den växer och frodas dock som mest på en solig och varm plats. Den vill stå i en sandblandad jord och vattnas sällan, var noga med att den får torka upp helt innan nästa vattning. Du kan med andra ord med gott samvete åka på semester utan att oroa dig för att riskera livet på just denna gröna vän.

Svärmorstungan är sällan föremål för sjukdomar och angrepp av skadedjur, vilket bidrar till dess rykte som en robust och tålig växt.

Plantera om svärmorstungan

Svärmorstungan växer snabbt och kan bli mycket stor och tung. Den trivs dock väl med att växa i samma kruka under lång tid, så du behöver inte plantera om den särskilt ofta, trots dess snabba tillväxt. När du väl bestämmer dig för att plantera om den, använd en lagom stor kruka eftersom svärmorstungan trivs med att stå trångt. Krukan bör ha ungefär samma höjd som den föregående krukan. Rötterna är relativt enkla att separera.

Är svärmorstunga giftig för djur?

Svärmorstunga klassas inte som giftig, men den har en växtsaft som kan vara irriterande för din hund eller katt. Därför är svärmorstungan inte helt djurvänlig, och vi rekommenderar att du håller växten borta från ditt husdjur eftersom saften kan vara farlig vid förtäring.

Föröka din svärmorstunga

Du kan föröka din svärmorstunga genom att så frön, dela plantan eller ta sticklingar. Som tidigare nämnt har växten underjordiska rötter och stam som ibland sticker upp. Då kan du ta skotten och plantera om dem. Alternativt kan du skära loss några blad, sätta dem i vatten och därefter plantera dem i en kruka. Denna metod kan ta längre tid och kräver hög luftfuktighet för att rötterna ska bildas ordentligt.

Relaterade Produkter

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.