Skötselråd Begonia Svinöra - Plantredo

Skötselråd Begonia Svinöra

Begonia Wings eller fläckbegonia "svinöra" som den så fint kallas på svenska då bladens form påminner om en gris öra, supergulligt ju! Den växer..
Skötselråd Caladium Du läser Skötselråd Begonia Svinöra 1 minut Nästa Skötselråd Rosenkalla

Begonia lucerna, eller Begonia svinöra som den så fint kallas på svenska då bladens form påminner om en grisöra – hur gulligt är inte det? Den växer vilt i Brasilien men är också både supersnygg och lättskött som krukväxt. Ja, för vem blir inte glad av prickiga blad? Förutom de prickiga bladen blommar den i perioder med söta små blommor hängandes i klasar. Även undersidan av bladen är tjusig då de har en mörkröd dekorativ färg. Denna växt kommer garanterat att pigga upp ditt hem!

Skötselråd
Placera din Begonia lucerna i ljust till halvskugga, men inte i direkt solljus! Vattna 1-2 gånger i veckan beroende på säsong, men viktigast av allt, känn på jorden! Den vill torka upp lätt mellan rikliga vattningar. Näring kan du ge från vår till höst, cirka en gång i månaden. Plantera helst om din Begonia under våren i vanlig blomjord med lite extra perlite eller annan dränering så kommer den frodas och älska dig i många år!

Relaterade Produkter

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.