Skötselråd Caladium - Plantredo

Skötselråd Caladium

Caladium tillhör familjen kallaväxter och är en tropisk växt som växer vilt i Sydamerikas regnskogar. Den har stora skira, lätt skrynkligt hjärtformade blad som går i härliga pastellfärger...

Ja men du hör ju, hur fint!? Som krukväxt är detta en säsongsväxt som växter och frodas från tidig vår till hösten då den med tiden tappar sina blad och går helt i vila under vintern. Men behåll gärna knölen och omplantera den tidig vår, för efter vila kommer nya tjusiga blad! Förvar din knöl i rumstemperatur, pausa vattningen och sätt gärna en plastpåse över.

Skötselråd
Eftersom caladium växter har sitt ursprung i regnskogarna där de växer under höga träd, vill de gärna stå ljust men inte i direkt solljus. Väst, öst och även norrläges fönster funkar fint! Placerar du din Caladium i söderläge se till att placera den en bit in i rummet. Jorden vill den ha fuktig så var noga med att den inte torkar ut samtidigt som du inte dränker den! en liten dusch på bladen då och då om luften är torr tackar den inte nej till.

Relaterade Produkter

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.