Skötselråd Rosenkalla - Plantredo

Skötselråd Rosenkalla

Rosenkallan eller Anthurium andreanum som den i det vetenskapliga språket heter har sitt ursprung i Sydamerika, från de tropiska regnskogarna. Den har har glansiga nästan vaxartade blad och ”blommor”...

Det vi kallar blommor på just Rosenkallan är inte blommor utan det är faktiskt färgstarka hölsterblad som finns för att locka till sig pollinerare. Själva blommorna är det som sitter på blomkolven i mitten av bladet och är väldigt små, därför har naturen så snällt hjälpt Rosenkallan lite på traven med dessa tjusiga hölsterblad så att insekterna ska hitta fram, hur finuligt? Rosenkallan är dessutom som många andra kallor en väldigt flitig luftrenare, det vill säga både snygg och smart, inte alla som kan skryta med det!

Skötselråd
Eftersom Rosenkallan är en tropiskväxt, vill den gärna att du efterliknar det klimatet för bästa förutsättningarna. Den vill därför stå ljust till halvskugga, få bladen sprayade då och då och håll jorden lite lätt fuktig. Ger du din Rosenkalla dessa förutsättningar kommer ni få ett långt och lyckligt liv ihop!

Relaterade Produkter

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.