Skötselråd Begonia Rex - Plantredo

Skötselråd Begonia Rex

Rex betyder kung på latin, och av tusentals olika Begonia sorter är det självklart att just denna Begonia fått sig ett kungligt namn
Skötselråd Paraplyaralia Du läser Skötselråd Begonia Rex Tar ca 2 minuter att läsa Nästa Skötselråd Hartassbräken

Begonia är växten som gått från mormors fönsterbräda till att få pryda de coolaste hipster hemmen! Begonia-släktet började importeras till Europa redan i slutet på 1700-talet och var en populär krukväxt i Sverige mellan mitten på 1800-talet till mitten på 1900-talet. Efter denna glanstid svalnade intresset något för dessa, snygga, roliga och lite udda krukväxter till att de nu gjort stor comeback och blivit en av det hetaste växterna du kan ha hemma. 

Rex betyder kung på latin, och av tusentals olika Begonia sorter är det självklart att just denna Begonia fått sig ett kungligt namn. Rex är ett konstverk i sig som finns i många olika färg kombinationer ofta med silver stänkta eller skimrande blad. Med denna växt i ditt hem kan vi garanterat att ditt hem blir snäppet mer rojalistiskt!

Skötselråd
Vill du också bli en mormor med din Begonia (om du inte redan är det förstås!) ska du placera den i skugga till ljust, men undvik direkt solljus. Håll jorden lätt och jämt fuktig, den klarar även att torka upp lätt, glöm inte som alltid övervattna för tusan inte! lätt som en plätt eller hur, klart ni kommer bli gamla ihop!

Relaterade Produkter

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.