Skötselråd Paraplyaralia - Plantredo

Skötselråd Paraplyaralia

Paraplyaralia är klassikern som gjort comeback och som idag får pryda många trendiga hem, att den är både en dekorativ och mycket lättskött gör den inte mindre omtyckt! Paraplyaralian kommer från familjen araliaväxter och har sitt ursprung i Taiwa. 
Skötselråd Ficus Audrey Du läser Skötselråd Paraplyaralia Tar ca 2 minuter att läsa Nästa Skötselråd Begonia Rex

Paraplyaralia eller Schefflera arboricola som är de vetenskapliga namnet är klassikern som gjort comeback och som idag får pryda många trendiga hem, att den är både en dekorativ och mycket lättskött gör den inte mindre omtyckt! Paraplyaralian kommer från familjen araliaväxter och har sitt ursprung i Taiwa. Likt sitt namn har den bladverk som liknar små söta paraplyer och kan växa som buske men också stammas upp och för att få ett mer trädliknande utseende, båda två är lika snyggt om du frågar oss! 

Skötselråd
Så hur ska du ta hand om din Paraplyaralia då? jo men det ska vi tala om för dig! Lagom är bäst om du frågar din Paraplyaralia, inte för mycket vatten och inte för lite vatten, inte för mycket ljus och inte för lite ljus. Lätt som en plätt helt enkelt, skämt åsido! Placera din Paraplyaralia ljust utan att den står i direkt solljus och vattna rikligt men låt jorden torka upp lätt mellan vattningarna, under vår till höst ca 1 gång i veckan och under vintern ca varannan vecka. 

Börjar din Paraplyaralia tappa blad är det ofta en indikation på att den får fel mängd vatten, ofta är det övervattning som är problemet men kan också vara för lite vatten eller för lite ljus. 

Ps. det är super enkelt att ta små plantbebisar från din Paraplyaralia genom att klippa av toppen med ca 4-5 blad på stammen, sätt den direkt i vatten eller jord vilket du föredrar och du har snart en till Paraplyväxt i ditt hem!

Relaterade Produkter

Paraplyaralia Trinette
199 kr
Paraplyaralia
169 kr

Välmående växter

Vi köper endast växter från noga utvalda odlare, så att vi kan leverera växter av högsta kvalitet till de bästa priserna.